طلاق با فشار روانی ، همدلی و تردید ، دوسوگرایی، و عدم یقین حتی زمانی که به این نتیجه میرسند که دیگر نمیتوانند با یکدیگر زندگی کنند توام است . اگر پای فرزند خردسال در میان باشد کار سخت تر و با دشواری زیادی مواجه میباشد. طلاق با توجه به حالات مذکور با طلاق عاطفی شروع میشود ، منظور از طلاق عاطفی آن است که دیگر صفا و صمیمیت و محبت در خانواده او به زوال است و فکر جدایی قوت میگیرد.
طلاق پیامد های ناگواری دارد که به مواردی از آن اشاره میشود :
- تنها ماندن : مزدوجین مطلقه پس از جدایی معمولا تنها میمانند و کسی که مدت ها تجربه زندگی با فرد یا افراد دیگری داشته تنها ماندن برایش سخت است . برگشت زوجین به خانواده اصلی نیز رو به رو شدن با محدودیت هایی است و غالبا خانواده ها با کراهت می پذیرند و حداقل آن که موقعیت قبلی را در خانواده ندارند.
- مشکلات مالی : کسی که ازدواج کرده و پس از مدتی طلاق میگیرد انجام این عمل مستلزم هزینه است . تا زمانی که مرد و زن با هم زندگی میکردند معمولا نان اور خانواده مرد بوده است اینک که طلاق واقع شده زن دیگر نان آوری ندارد و تنها امیدش از نظر مالی مهریه آیت که آن هم اکثرا به صورت اقساط پرداخت میشود و در مواردی قابل وصول نیست.
کی از هدف های مشاوره ازدواج پیشگیری از طلاق است. اگر انتخاب همسر مناسب باشد و همه ابعاد و عوامل موثر در ازدواج از کفویت برخوردار باشد مطمئنا ازدواج انجام شده بدون طلاق خواهد بود.
در مشاوره ازدواج در رابطه با طلاق توجه به موارد زیر ضروری است:
- مشاوره باید مراجع را به عواقب و آسیب های طلاق متوجه کند و او را در حال و هوایی بگذارد که اگر ازدواج به طلاق منجر گردد در چه شرایطی قرار خواهد گرفت . توجه مراجع به عواقب طلاق موجب خواهد شد در گزینش همسر دقت بیشتری انجام دهد.
- مراجع با مهارت هایی که در صورت وقوع ناسازگاری باید از آنها استفاده کند ، آشنا گردد . استفاده از این مهارت ها مانند : گذشت ، کنترل خشم ، حل مساله، و … موجب خواهد شد از ادامه ناسازگاری و در نهایت طلاق جلوگیری شود.
- رائه مواردی که به علت وقوع طلاق ، گرفتار مصیبت شده و زندگی ناراحتی را میگذرانند مراجع را به اهمیت گزینش همسر رهنمون خواهد نمود.
- نکته دیگری که برای جلوگیری از وقوع طلاق حائز اهمیت میباشد این است که چند سال اول ازدواج به علت تفاوت های شخصیتی ، خانوادگی ، اجتماعی ، و … دختر و پسر اختلاف بیشتری دارند . استفاده از مشاوره خانواده بخصوص در ماه ها و سال های اول ازدواج از اهمیت بیشتری برخوردار است .