چرا کتاب درمانی مناسب است؟
برای خواندن مطلب اینجا کلیک کنید.
چرا کتاب درمانی مناسب است؟
برای خواندن مطلب اینجا کلیک کنید.
تالیف: اروین یالوم، مریلین یالوم
ترجمه: دکتر محسن گلمحمدیان، سروه ویسی
انتشارات: ارجمند
این کتاب به مسئلۀ مرگ و زندگی، عشق، فقدان و دلواپسیهای غائی میپردازد . یالوم در این کتاب با خلوصی صمیمانه دشوارترین تجربۀ زندگیاش را به اشترک میگذارد. این کتاب حاصل ۶۵ سال زندگی مشترک زوجی است که پا به پای هم رشد کردهاند و مساله مرگ را به خوبی در قالب آخرین مرحله زندگی خود به نمایش میگذارند. مسائلی که در بین تمام انسانها مشترک بوده و همه در برههای از زندگی آن را تجربه خواهیم کرد. درمان اگزیستانسیال رویکردی پویا است و بر دلواپسیهایی تمرکز میکند که در هستی انسان ریشه دارند. هر یک از ما نیازمند جاودانگی، استواری، همزیستی و الگویی برای سرمشق قرار دادنیم و با وجود این همگی باید با مرگ، تنهایی و پوچی روبهرو شویم. یالوم که خود را درمانگر قصهگو مینامد استاد بیبدیل پرداختن به مسائل وجودی است و بدون شک این کتاب هم مانند کتابهای پیشین او از مورد استقبال دانشجویان و درمانگران حوزه مشاوره، روانشناسی و روانپزشکی خواهد بود.
تالیف: ماری-فرانس ایریگوتن
ترجمه: کیان فروزش
انتشارات: دانژه
میتوان فقط با حرف، با گوشه و کنایه، با نیش زبان، با تحقیر و… دیگری را نابود کرد؛ این رفتار، آزار روانی یا خشونت ایذایی است. برای نابود کردن و در هم ریختن ثبات و تعادل کسی، اسلحههایی چون: بدخواهی، بیاحترامی، عذاب دادن، زهرچشم گرفتن، تهمت زدن و شایعه ساختن بیشمارند. این رفتار رایج آزار روانی است و ممکن است از سوی شریک زندگی، همخانه، پدر و مادر، همکار، رئیس و… انجام شود. این رفتارها، میتواند پیوند زناشویی را از هم بگسلد، یک زندگی را در هم بریزد، یا یک مسیر شغلی و حرفهای را نابود کند. معمولا در خانواده، محیط کار و جامعه، قانون «قویترها» حاکم است. کسی که جویای قدرت و برتری است، با صبر و حوصله به آزار روانی دیگران میپردازد. در کتاب حاضر، تشخیص و تجلیل آزار روانی و چگونگی فائق شدن بر این مساله و راهحلهای رفع آن توضیح داده شده است.
تألیف: رولومی
ترجمه: سپیده حبیب
انتشارات: دانژه
“عشق و اراده” اثر برجسته يكي از پيشگامان روانشناسي وجودي آمريكاست. در اين كتاب كه به گفته رولو مي محصول ۳۰ سال تامل، تجربه و تخصص اوست، سرگذشت دو خصيصه بنيادي يعني عشق و اراده را در جوامع انساني از نگاه اسطورهاي تا مدرنيته رمزگشايي ميكند. در اين اثر نويسنده با بهرهگيري از داشتههاي معرفتي و در چشماندازي وجودگرايانه همه لايهها و مراتب عشق و اراده را ميكاود و جلوهها و آسيبهاي آن را مينمايد و دست آخر نشان ميدهد كه چگونه زورمداران و به ويژه سرمايهداري جهاني بر نابودي عشق و اراده كمر بستهاند. نويسنده در اين اثر تناقص عشق و اراده را ميگشايد و با نقدهاي دقيق و منصفانه راههاي برون رفت از اين آشفتگي را نشان ميدهد. اميد و اطمينان دارد كه مطالعه اين اثر براي همه اقشار كتابخوان سودمند و اميدبخش خواهد بود.
(چگونه پذیرش و توجهآگاهی، شما را به عشقی که میخواهید میرساند)
تألیف: رابین والسر، دارا وستراپ
ترجمه: مرتضی کشمیری
انتشارات: ارجمند
همه ما میخواهیم در روابطمان کاملاً پذیرفته شویم، با این حال برایمان دشوار است همسرمان را همانطور که هست، کاملاً بپذیریم. این کتاب راهنمایی روشنگر برای زوجها است که بر مبنایی ساده استوار شده است: از روی مهربانی، عشق و پذیرش عمل کنید، آنگاه امکان خلق رابطهای همراه با مهربانی، عشق و پذیرش بیشتر را فراهم خواهید آورد.
با استفاده از راهبردهای برگرفته از درمان مبتنی بر پذیرش و پایبندی (ACT)، که رویکرد درمانی نیرومندی است، این کتاب به شما کمک میکند ارزشهای بنیادیتان را شناسایی کنید و بهعنوان یک زوج، زیباییهای حاصل از داشتن رابطهای آگاهانه و سرشار از رفتارهای همسو با ارزشها را کشف کنید. هر فصل از این کتاب، به بررسی موضوعی کلیدی چون شور و اشتیاق، وفاداری و تعادل بین وابستگی و استقلال میپردازد و تمرینهای ویژهای ارائه میکند که میتوانید آنها را تنها، یا به همراه همسرتان انجام دهید تا رابطهای سرزنده بنا کنید.
تألیف: متیو مککی، مارتا دیویس، پاتریک فنینگ
ترجمه: محمدعلی رحیمی مبارکی
انتشارات: ارجمند
اگر بتوانید بهطور مؤثری با دیگران ارتباط برقرار کنید، تقریباً میتوانید هر کاری را به انجام برسانید پس خود را به مهارتهای بینفردی مورد نیاز مجهز سازید. بسیاری تصور میکنند افرادی که میتوانند به خوبی با سایرین رابطۀ متقابل برقرار کنند دارای یک استعداد ذاتی در زمینۀ صحبت کردن و گوش دادن به دیگران هستند. استعدادی که قابل یادگیری یا بهبود نیست. واقعیت این است که مهارتهای ارتباطی با تلاش و تمرین حسابشده و یادگیری توانایی درک سایرین رشد مییابند. همچنین توانایی در میان گذاشتن شفاف افکار، خواستهها و احساسات با دیگران همۀ جنبههای زندگی فرد را تحتتأثیر قرار میدهد. کتاب حاضر به خوانندگان کمک میکند مهارتهای جدیدی را بشناسند که به آنها کمک میکند افکار و خواستههای خود را به شکلی مؤثر با دیگران در میان بگذارند و در زمینههای گوش دادن به دیگران، درک زبان بدن افراد، روابط متقابل زناشویی، مذاکره دربارۀ تعارضات و حل آنها، رابطۀ متقابل با اعضای خانواده، مدیریت روابط متقابل گروهی، نحوۀ گفتگو با کودکان، ارائۀ سخنرانی وآمادگی برای مصاحبههای شغلی، متبحر شوند.
تألیف: مایکل سینگر
ترجمه: کتایون حلمی
انتشارات: ارجمند
در کتاب روح تسخیرناپذیر، مایکل سینگر شما را از مسیر گایانا، که حالتی از یوگای ذهنی است، قدمبهقدم بهسوی سرچشمه هدایت میکند. بالاتر اینکه، او برای این کار سادگی زیبایی دارد. این کتاب را با دقت بخوانید و چیزی بیش از نگاهی سریع به ابدیت در آن خواهید یافت. مایکل سینگر ذهن شما را بهسوی ابدیتی جدید میبرد. البته نیازمند بیش از یکبار روخوانی و ساعتها دروننگری است ولی خواندن این کتاب الزامی است برای تمام کسانی که در جستجوی درک خویشتن و درک حقیقت هستند. دقت و سادگی بیان این اثر بزرگ مقیاسی است برای سنجش عظمت آن. مایکل اِی. سینگر مؤلف کتاب پرفروش و موفق روح تسخیرناپذیر است که تاکنون به بیشتر زبانهای زندۀ دنیا ترجمه شده. اکنون ترجمۀ فارسی آن با دریافت مجوز رسمی ترجمه از انتشارات نیوهاربینگر از طریق انتشارات ارجمند در اختیار فارسیزبانان قرار دارد. سینگر در دوران دکتری خود، تجربهای از بیداری و روشنبینی عمیق داشت و در پی آن وارد دورهای از انزوا و گوشهنشینی برای تمرکز بر یوگا و مدیتیشن شد. وی قبلاً با دو اثر تألیفی سعی بر یکپارچگی فلسفۀ غرب و شرق داشته: در جستجوی حقیقت و سه مقاله در باب قانون کیهانی: کارما، عشق و اراده. جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.untetheredsoul.com مراجعه کنید.
تألیف: جیل هسون
ترجمه: مرضیه اکرامی
انتشارات: ارجمند
همۀ ما حداقل یک آدم دشوار دراطرافمان داریم. شاید او یک دوست، یک همکار یا یکی از اعضای خانوادهمان باشد. آدمهای دشوار افرادی منفیگرا، عیبجو، بداخلاق، عصبانی یا مزور هستند. آنها با رفتارهایشان باعث اضطراب، ناامیدی، رنجش و حتی درماندگی اطرافیان خود میشوند. کتاب ” چطور با آدمهای دشوار تعامل کنید” حاوی نکات بسیار آموزنده و تکنیکهای هوشمندانه و مهارتهای کلید برای تعامل با آدمهای دشوار است و البته مهارتهای لازم برای ارتباط موفق با آدمهای معمولی را نیز در بردارد. نویسندۀ این کتاب، خانم جیل هسون، استاد دانشگاه ساکس در انگلستان است. تخصص او در زمینههایی همچون احترام به خود، مهارتهای ارتباطی و جرأتمندی بوده و کتابهای بسیار پرفروشی در زمینههای ذهنآگاهی و هوش هیجانی نوشته است.
تألیف: کریستوفر گرمر، شارون سلزبرگ
ترجمه:آذین پهلوان، حمیدرضا نوری
انتشارات: ارجمند
“شجاع باش.” “غُر زدن را متوقف کن.” “مواظب باش خرابکاری نکنی.” آیا هنگامی که شما مضطرب، غمگین و عصبانی هستید یا احساس تنهایی میکنید، به صدای سرزنشگرایانه خودتان توجه کردهاید؟ بهنظر شما، اگر ما بهجای مبارزه با هیجانات منفی، آنها را میپذیرفتیم چه اتفاقی میافتاد؟
کریستوفر گرمر طی سالها تجربه خود بهعنوان درمانگر و متخصص مدیتیشن توجهآگاهی، درس جالبی آموخته که شاید با باورهای ما تناقض داشته باشد: همه ما میخواهیم از درد اجتناب کنیم، اما تنها گام صحیح در مسیر بهبودی این است که به دردهای روانیمان اجازه ورود بدهیم و برخوردی مشفقانه و بهدور از قضاوت یا خودسرزنشگری با آنها داشته باشیم.
این کتاب با نثری روان، اعجاز شفقت با خود را معرفی میکند و راهکارهایی خلاقانه و علمی را برای اجرای آن ارائه میدهد. تکنیکهای عملی این کتاب به شما برای داشتن یک زندگی کامل در لحظه حاضر- بهخصوص زمانی که درگیر هیجانات تکاندهنده شدهاید- و برای اینکه با خودتان مهربان باشید وقتی نیازمند آن هستید، کمک خواهد کرد.
تألیف: شارون مارتین
ترجمه: سید مرتضی ارجمندی نسب
انتشارات: ارجمند
آیا جز آن دسته از افرادی هستید که برای شروع یک کار خاص امروز و فردا میکنید که مبادا نتوانید آن را بینقص انجام دهید؟ آیا برای خود و دیگران معیارهای بسیار سطح بالا تعیین میکنید؟ اگر پاسخ شما به یک یا هر دوی این سؤالات مثبت است پس احتمال زیادی دارد که یک کمالگرا باشید. گرچه سختکوشی و داشتن معیارهای سطح بالا الزاماً مشکلی به وجود نمیآورند با این حال اگر جلوی کمالگرایی را نگیرید برایتان مشکلساز خواهد شد. شما در این کتاب دلایل کمالگرایی و اثر منفی آن را بر زندگی شناسایی خواهید کرد و یاد میگیرید به جای اینکه ارزش خود را بر بنای سست دستاوردها و عملکردهای خود استوار کنید مشفق بودن را تمرین کرده و این شفقت را به دیگران نیز هدیه نمایید. در خواهید یافت چگونه برای مسائل مهم زندگی خود اولویتبندی کنید بدون اینکه وقت خود را روی اهداف غیرقابل تغییر هدر دهید. زندگی هیچگاه بینقص نبوده و ما هم هیچگاه کامل نبودهایم. پس اگر آمادۀ شکستن دیوارهای کمالگرایی هستید و قصد دارید زندگی غنیتر و معنادارتری شروع کنید این کتاب کار آغاز راهتان خواهد بود.
تألیف: لزلی گرینبرگ، کاتالینا والدارسکی منسیز
ترجمه: دکتر فریبرز درتاج، شانیا حقیقت
انتشارات: ارجمند
امروزه بخشش تبدیل به موضوعی بسیار مهم برای مطالعههای تجربی و مقالههای نظری یا بالینی در عرصۀ روانشناسی شده است که به مسائل اجتماعی، شخصی و معنوی بسیاری مرتبط هست و در حیطة درمانی، با سلامت و التیام زخمهای هیجانی همراه است. درواقع بخشش، شامل تلاش افراد برای بخشیدن دیگران بهمنظور مقابله با رنجش ناشی از آسیبهای رابطهای است. این کتاب یک رویکرد درمانی به بخشش بینفردی را در چهارچوب درمان متمرکز بر هیجان (EFT) ارائه میدهد که به آسیبهای هیجانی بینفردی میپردازد. ما در این نوع درمان بیشتر به تأثیر هیجانی انواع مختلف آسیبهای هیجانی که در زندگی افراد اتفاق میافتد توجه داریم و هدف نهایی رویکرد ما تبدیل هیجانی (با رها کردن، بخشش یا ترکیب این دو فرآیند؛ یا با مسئول دانستن فرد دیگر به دلیل انجام کار اشتباه) است. بنابراین، این کتاب و تأکید آن متفاوت از سایر مداخلات ارائه شدۀ مربوط به بخشش است چراکه بخشش، در درمان متمرکز بر هیجان بهعنوان یک مسیر اختیاری و احتمالی برای دستیابی به حلوفصل آسیب هیجانی در نظر گرفته میشود. این کتاب برای متخصصان در همۀ زمینههایی که با افرادِ دچار آسیب هیجانی سروکار دارند، مناسب است. کتاب حاضر همچنین برای دانشآموختگان تازهکار، درمانگرهای باتجربه و برای همۀ متخصصان در نظر گرفته شده است (صرفنظر از اینکه قبلاً تجربهای در زمینۀ درمان متمرکز بر هیجان داشتهاند یا خیر). دکتر لزلی اس. گرینبرگ استاد اسبق و پژوهشگر ممتاز در دانشگاه یورک در تورنتو است. او نویسندۀ چندین کتاب اصلی در زمینۀ رواندرمانی متمرکز بر هیجان از بدو پیدایش آن در دهۀ ۱۹۸۰ تاکنون است و جوایز بسیاری دریافت کرده است. وی بهصورت شخصی به ارائۀ درمان فردی و زوجدرمانی میپردازد و دورههای مربیگری در زمینۀ رویکردهای متمرکز بر هیجان را برگزار میکند. دکتر کاتالینا ولدارسکی منسیز نیز رواندرمانگری است که به درمان فردی و زوجدرمانی متمرکز بر هیجان میپردازد و مشغول نظارت و آموزش درمانگرهایی بوده است که به یادگیری این رویکرد درمانی میپردازند.
تألیف: مارشال روزنبرگ
ترجمه: کامران رحیمیان
انتشارات: اختران
ارتباط بدون خشونت (nvc) روش تعاملی است که تبادل اطلاعات و حل صلحآمیز اختلافات را تسهیل میکند. ارتباط بدون خشونت بر ارزشهای مشترک انسانی و نیازها تکیه میکند و افراد را به پرهیز از زبانی که سبب مقاومت یا کاهش عزت نفس میشود و استفاده از زبانی که سلامت را افزایش میدهد تشویق میکند. ارتباط بدون خشونت باور دارد که به جای ایجاد ترس، گناه، سرزنش و شرم؛ غنیسازی زندگی رضایت آمیزترین انگیزه برای انجام کارهاست و به عنوان هدف، بر پذیرش مسئولیت فردی و در انتخاب و افزایش کیفیت ارتباط تاکید دارد. این روش حتی وقتی طرف مقابل آن را نمیداند نیز موثر است. با ارتباط بدون خشونت شما خواهید دانست که: هرکاری که هرکسی انجام میدهد تلاشی است برای تحقق نیازهای متحقق نشده. برای هرکسی تحقق نیازها از طریق همکاری، سالمتر از رقابت است. به صورت طبیعی افراد وقتی که از روی میل در سلامت دیگران سهیم شوند لذت میبرند. مهارتهای ارتباط بدون خشونت به شما کمک میکند تا: احساس گناه، شرم، ترس و افسردگی را از بین ببرید. خشم و ناامیدی را به ساختن اتحاد و مشارکت تبدیل کنید. راهحلهایی بر اساس امنیت، احترام متقابل و اتفاق آرا خلق کنید. نیازهای اساسی فرد، خانواده، مدرسه، جامعه و اجتماع را به روشهای زندگی غنیساز تحقق بخشید. «تکنیکهای ارتباطی فعال مارشال روزنبرگ تضادهای بالقوه را به گفتوگوهای صلحآمیز تغییر میدهد. شما تکنیک سادهای میآموزید که مشاجره را خنثی میکند و ارتباط محبتآمیزی را با خانواده، و سایر آشنایان خلق میکند. من خواندن این کتاب را نه تنها توصیه بلکه تاکید میکنم.»
تألیف: ابراهیم رفاقت خواجه
انتشارات: ارجمند
کتاب «آموزش مهارتهای زندگی با استفاده از قصههای کهن ایرانی؛ ویژه کودکان و نوجوانان» در اصل برای معلمان، مشاوران، پدرها و مادرها و همه کسانی که با تربیت کودکان و نوجوانان سر و کار دارند، نوشته و طراحی شده است. هر بخش مربوط به یکی از مهارتهای زندگی است و در مجموع در این کتاب به ۱۰ مهارت اساسی زندگی با استفاده از داستانهای کهن ایرانی پرداخته شده است. با وجود تأیید اثربخشی آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت روانی کودکان و نوجوانان، جذاب کردن فرایند و ساده و ملموس کردن مفاهیم برای ارتقاء و حفظ انگیزه کودکان، از دغدغههای همیشگی مربیان و روانشناسان بوده است. به نظر میرسد چهارچوب قصه، گزینه منحصر به فردی باشد. هنگامی که آموزشها در خلال قصه مطرح میشوند به نسبت زمانی که به طور مستقیم ارائه شوند، جذابتر بوده و شرایط یادگیری بهتر و عمیقتری فراهم میآورند؛ همچنین احتمال به کارگیری و تعمیم آنها توسط کودک در زمینههای مشابه زندگی افزایش مییابد. از آنجایی که قصه یکی از بهترین ابزارها برای خودشناسی است و کودک از این طریق مفاهیم و ارزشهای موجود در آن را با مفاهیم و نظرات شخصی خود مقایسه میکند، بنابراین کودکان با خواندن یا شنیدن داستانهای خوب و متناسب با نیازهای خود میتوانند با همذاتپنداری با شخصیتهای داستان، در انگیزهها، کنشها یا تجربههای آنها سهیم شوند. در این روند، داستان بخشی از تجربههای شخصی کودک یا نوجوان میشود و افزون بر چالش ذهنی، فرصتی برای خودآزمایی و مسألهگشایی ایجاد میکند.
تألیف: مارک کولمن
ترجمه: نوشین امیری
انتشارات: ارجمند
«منتقد درون» صدایی است که دائم به ما یادآوری میکند آنطور که باید و شاید، انسان خوبی نیستیم. با افکارش رفتارهای ما را زیر سؤال میبرد و باعث میشود به ارزشمندی خود شک کنیم. شاید گریز از منتقد درون ناممکن به نظر برسد اما روشهایی برای مهار آن وجود دارد. مارک کولمن، درمانگر و مربی مراقبه، به ما کمک میکند منتقد درون را بهتر بشناسیم و با کمک فنون توجهآگاهی و شفقتورزی از سلطۀ آن رها شویم. این کتاب به پنج بخش تقسیم شده و در هر یک تمرینهایی عملی معرفی میشود تا افکار و رفتارهای آزارندۀ خود را بازبینی کنیم. در دو بخش اول با زادگاه منتقد درون و عملکرد آن آشنا میشویم. در سه بخش بعدی نیز به نکاتی مانند کنارگذاشتن پشیمانیها، افزایش عزتنفس و نحوۀ انجام مراقبۀ توجهآگاهی و مزایای آن توجه میکنیم. اکثر کتابهایی که بر توجهآگاهی متمرکزند، آن را ابزاری برای دستیابی به زندگی یا کار بهتر معرفی میکنند. اما تأکید اصلی مارک کولمن بر دستیابی به آرامش درونی و مهربانی با خود و دیگران است. در نتیجه، این کتاب بهترین گزینه برای افرادی است که به دنبال بهبود ارتباط با خود و دیگران و آرامکردن ذهن پریشانشان هستند.
تالیف: جودیت بک
ترجمه: امیرعباس کشاورز اخلاقی و مهسا گیلانی پور و لادن فتی
انتشارات: دانژه
در مواردي كه به نظر ميرشد شناختدرماني استاندارد اثربخش نيست، درمانگر چه و قت و چه طور ميتواند تغيير مسير دهد، چرا برخي بيماران نميتوانند يا نميخواهند همكاري كنند يا فنون پايه را درك كنند؟ درمانگران چگونه ميتوانند با پاسخهاي هيجاني بيمارانشان (و نيز خودشان) برخوردي موثر داشته باشند؟ دكتر جوديت بك در اين كتاب كه آن را به دنبال كتاب تحسين برانگيز «شناخت درماني، مباني و فراتر از آن» تاليف كرده است، با روشي تازه فنون جديدي را ارايه كرده است كه به درمانگران در آموختن شيوههاي شناسايي و حل مشكلات، از خطاهاي رايج باليني گرفته تا چالشهاي پيچيده درماني كمك ميكند.
تالیف: رابرت لیهی
ترجمه: لادن فتی و شهرزاد طهماسبی مرادی و حسین ناصری و کاوه ضیایی و شیما شکیبا
انتشارات: دانژه
درمان شناختي – رفتاري؛ درماني كوتاه مدت؛ برخوردار از پشتوانه پژوهشي قوي و قابل استناد است. اثربخشي؛ كاربردي و مقرون به صرفه بودن اين روش درماني در حوزههاي متعدد اختلالات رواني نشان داده شده است. اين توانمنديها مرهون فنون مورد استفاده در اين رويكرد درماني است. در اين كتاب؛ علاوه بر توضيح هر فن؛ يك گفتگوي درماني براي نمايش آن؛ برگههاي كار مورد استفاده بيمار براي انجام تكاليف؛ هم در متن كتاب و هم به شكل لوح فشرده؛ ارائه شده است. توصيف مشكلات احتمالي كه درمانگر با آن روبرو ميشود و نحوه مقابله با آن؛ ارائه نمونههايي از جلاسات درمان دو مشكل رايج يعني انتقاد از خويشتن و نياز به تاييد ديگران و نيز ارائه چندين پرسشنامه مورد استفاده در كار باليني؛ از جمله مباحث كتاب است. خواندن اين اثر به تمامي دانشجويان و دانشآموختگان حوزههاي مختلف بهداشت روان توصيه ميشود
تألیف: لادن فتی و فرشته موتایی
انتشارات: دانژه
كتاب حاضر به آن جنبههايي از درمان شناختي رفتاري پرداخته كه در بيشتر كتابهاي ترجمهاي و تاليفي موجود فارسي، ناديده گرفته شده است. در فصلهاي مختلف كتاب سعي شده به دو پرسش خوانندگان فارسي زبان، پاسخ داده شود. نخست در پاسخ به اين پرسش كه آيا اين سبك درمان و اين مثالها و ديالوگها براي بيمار ايراني نيز كاربرد دارد؟ سعي شده تا در كنار مثالهاي استاندارد بينالمللي، نمونههاي واقعي از كاربرد درمان شناختي رفتاري و استفاده از فنون آن براي بيمار ايراني نيز ارايه شود. در پاسخ به پرسش دوم كه فنون و روشهاي شناختي رفتاري در جلسات درمان با چه اسلوب و روندي به كار گرفته ميشوند؟ مولفان بر اساس سالها تجربه علمي و عملي، به جاي پرداختن به فنون متنوع و يا معرفي برنامههاي درماني ويژهي هر اختلال، بر روند و ساختار جلسات درمان تاكيد ورزيدهاند
تالیف: مارتین بامبر
ترجمه: علی ابراهیمی
انتشارات: ارجمند
در طول سالهای اخیر ما در معرض کولاک اقتصاد جهانی قرارگرفتهایم. بحران بانک جهانی و بحران مالی اخیر، نشان داده است، اقتصادهای سراسر جهان بیش از هر زمان دیگری وابسته به یکدیگر هستند. هنگامیکه یکی دچار فروپاشی میشود، دیگری نیز به دنبال آن فرومیپاشد. بااینوجود درعینحال در رقابت با یکدیگر برای سهیم شدن در بازار جهانی قرار دارند و باانگیزهای ثابت تلاش دارند که ناکارآمدی خود را کاهش داده و در عرصه بازار بیشتر رقابتیتر شوند. بهعلاوه فشارهای اقتصادی، سازمانهای کاری سراسر جهان را تحتفشار قرار داده که منجر به تغییر سریع، پیشرفت تکنولوژیک و افزایش انتظارات مشتری از محصولات ارزان و باکیفیت بالا شده است. بهمنظور جان به در بردن در چنین محیط اقتصادی طاقتفرسا و رقابتی، فشار ناخواستهای بر کارکنان جهت تولید به وجود میآید که یکی از عواقب اصلی این فشار ناخواسته برای کارکنان فردی، “استرس شغلی” است. همهساله استرس شغلی میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار میدهد و نهتنها به لحاظ سلامت روحی و جسمی باعث تحمیل هزینههای گزافی به افراد میشود بلکه همچنین به دلیل غیبت افراد از محیط کار و از دست دادن بهرهوری، هزینههای عمدهای را برای سازمانها به همراه دارد. بنابراین این راهنمای خودیاری که مبتنی بر رویکرد درمان شناختی رفتاری (CBT) است افراد را با ابزار و تکنیکهای لازم جهت مدیریت استرس مرتبط با کار بهطور مؤثرتر تجهیز خواهد کرد. این کتاب در سبکی ساده و آسان جهت غلبه بر استرسهای محیط کار نوشتهشده است، که به خواننده اجازه میدهد مهارتهای لازم را برای کمک به خود یاد بگیرد.
تالیف: گلدستاین، مارتین، چیالدینی
ترجمه: فاطمه باقریان، مریم تاجمیر ریاحی
انتشارات: ارجمند
چالشی که همه ما روزانه در محیط خانوادگی و شغلی با آن روبرو هستیم این است که چگونه دیگران را متقاعد کنیم بر طبق میل ما عمل کنند.
اما چه چیزی باعث می شود که دیگران به درخواست های ما پاسخ مثبت بدهند؟
متقاعدسازی نه تنها یک هنر بلکه یک علم است. در این کتاب نتیجه سال ها تحقیقات محققان علم روان شناسی متقاعدسازی، در قالب مواردی کاربردی ارائه شده است. با مطالعه این کتاب و ایجاد تغییرات کوچک در کلماتی که استفاده می کنید می توانید تغییرات بزرگی در قدرت متقاعدسازی خود و در نتیجه در زندگی خود به وجود آورید.
تألیف: جودیت بک
ترجمه: لادن فتی و فزهاد فرید حسینی
انتشارات: دانژه
كتاب حاضر كه از زمان انتشار تاكنون همچنان يكي از اصليترين منابع آموزش شناختدرماني محسوب ميشود، در هجده فصل و چهار پيوست تدوين شده است. پيشدرآمدي كه آرون تي بك بر آن نگاشته، مهر تاييدي است بر اعتبار علمي و سودمندي عملي اثر. مفهومپردازي شناختي، ساختار نخستين جلسه درمان، مشكلات ساختار جلسهاي درمان، شناسايي افكار خودآيند و هيجانها، عناوين فصلهاي يكم تا هشتم و تصويرسازي ذهني، تكليفدرماني، ختم درمان و پيشگيري از عود، برنامهريزي و مشكلات درمان و پيشرفت كردن به عنوان يك شناختدرمانگر، از جمله عنوانهاي باقي فصول كتاب است. تدريس محتواي اين اثر براي دانشجويان علاقهمند به شناختدرماني علاوه بر پر كردن خلاء ساختار و فرآيند، از آموزشهاي پراكنده و آشفته رواندرماني شناختي و رفتاري خواهد كاست. مطالعه اين اثر كه در نوع خود كمنظير و توسط استادان توانمند و متخصص اين حوزه با دقت به فارسي برگردانده شده به همه درمانگران دانشجويان رشتههاي مشاوره روانشناسي و روانپزشكي توصيه ميشود
تألیف: مارتا دیویس، ایزابت رابینز اشملن ، متیو مک کی
ترجمه: فرح دخت ساسانیان، حسن رضایی جمالویی
انتشارات: ارجمند
این کتابِ تمرینی براساس بیش از سیوپنج سال تجربۀ بالینی و کار با افرادی نوشته شده است که با علائم تنش و استرس مانند بیخوابی، نگرانی، فشارخون بالا، سردرد، سوءهاضمه، درد مزمن، افسردگی و خشونت در رانندگی به نویسندگان کتاب مراجعه میکردند. تا به امروز، افراد زیادی این کتاب را خریداری کردهاند تا یاد بگیرند چگونه بدن و ذهن خود را آرام کنند، رفتار خودشکنانۀ خود را معکوس کنند و کنترل زندگی آشفتۀ خود را به دست بگیرند. این کتاب مرتباً بهروزرسانی شده و بر اساس آخرین تحقیقات و تجارب بالینی راهبردهای اثربخش جدیدی به آن اضافه میشود. از اینرو این کتاب میتواند منبع جامعی برای افراد حرفهای و منبع اطلاعاتی موثقی برای افرادی باشد که میخواهند خودشان مدیریت استرس را یاد بگیرند. به علاوه این کتاب میتواند کتاب درسی مناسبی برای استفاده در کلاسها و کارگاههای آموزشی در رابطه با مدیریت استرس و آرامش باشد. تحقیقات اخیر نشان میدهد بهتر است با مشکلات خود روبرو شوید و از آنها فرار نکنید. با اینکه فرار از احساسات دردناکی مانند اضطراب، افسردگی و عصبانیت میتواند در کوتاهمدت احساس خوبی را در شما ایجاد کند، اما در بلندمدت اجتناب از مشکلات مانع از تجربۀ اصلاحی مثبت در زمنیۀ مواجهه با این احساسات دردناک میشود. به همین دلیل در ویرایش جدید، تکنیکهایی برای تقویت توانایی تحمل استرس و ایجاد اعتمادبهنفس اضافه شده است تا بتوانید به شکل اثربخشتری به اهداف خود دست پیدا کنید. چه بخواهید تغییرات کوچکی در سبک زندگی خود ایجاد کنید، چه نیازمند ترمیمی اساسی در زندگی خود باشید، این کتاب تمرینی به شما نشان میدهد که چگونه شروع کنید و چگونه به برنامۀ مناسبی که برای شما آماده شده است، پایبند بمانید.
تألیف: کرن. ب. پریس. ریچارد. آر. کراس. ویندی لاینز سان شاین
ترجمه: مهرنوش نرسی. منیژه آرزومندی
انتشارات: ارجمند
کودکان برای رشد سالم، نیازمند مراقبین دلسوز و ثابت و یک محیط غنی از محرکهای مختلف هستند. کودکانی که به فرزندخواندگی پذیرفته میشوند، نه مادر مهربانی کنار خود داشتهاند و نه فرصتی برای بازی کردن با اسباب بازیهای مختلف و کشف جهان. رشد این کودکان تحت تأثیر تجربه محدود زندگی در شیرخوارگاه یا زندگی در کنار والدین زیستی که به جای مراقبت به آنها آسیب میزدهاند، قرار گرفته است؛ به همین دلیل روشهای فرزندپروری مرسوم برای آرام کردن کودک و تسهیل رشد او، تقریباً بیاثر و در مواردی زیانآور هستند. در سالهای اخیر، پژوهشگران شیوههای جدیدی برای پرورش کودکان آسیبدیده را شکل دادهاند که به نحوی شگفتآور حلّال مشکلات خانوادههای فرزندپذیر و مربیان و مراقبین کودکان ساکن شیرخوارگاه و مراکز شبهخانواده است. کودک دلبسته، از جامعترین کتابهایی است که در این حوزه به چاپ رسیده است.
تألیف: جان فیلیپ لوییس، کارن مک دونالد لوییس
ترجمه: سیدمهدی موسوی موحد
انتشارات: ارجمند
کتاب فرزندپروری باکفایت، طرحوارهدرمانی و تحقیقات معتبر در زمینه فرزندپروری را با تجربیات جان و کارن لوییس بهعنوان درمانگر و والد ترکیب کرده است تا راهی عملی، آسان و مستدل در فرزندپروری باز کند. فرزندپروری باکفایت “نیازهای عاطفی اساسی” را مطرح میکند و توضیح میدهد چرا تأمین این نیازها برای پرورش سالم فرزندان از نظر روانی لازم است. در این کتاب والدین نسبت به خود دید تازهای پیدا میکنند و میآموزند چگونه از “واکنشهای منجر به خشم” پرهیز کرده و روابط را بعد از نزاع و درگیری”ترمیم” کنند و بتوانند با کودکان و نوجوانان خود “رابطه مجدد” برقرار کنند
تألیف: مارتین سلیگمن
ترجمه: مصطفی تبریزی، رامین کریمی، علی نیلوفری
انتشارات: دانژه
چگونه روانشناسی راه خود را گم کرد و من و راه خود را یافتم؟ چرا زحمت شاد بودن را به خود بدهیم ؟ آیا می توان به نحو پایداری خود را شادتر کرد؟ احساس مثبت و منش مثبت، رضایت در مورد گذشته، خوشبینی در مورد آینده و شادی در زمان حال، قابلیت و فضیلت، عشق، فرزندپروری و …. عنوان سرفصل هایی است که در این کتاب به چشم می خورد.
در بخش اول کتاب حاضر، به بحث هیجان های مثبت و چگونگی افزایش آن پرداخته شده است، سه نوع هیجان مثبت بسیار متفاوت وجود دارد (گذشته، آینده و حال) و پرورش هر کدام از آن ها به شیوه ای کاملا متفاوت از بقیه امکان پذیر است.
به طور مثال هیجان مثبت در مورد آینده را می توان با یادگیری سازمان دهی مجدد و زیر سوال بردن افکار خودکار بدبینانه تقویت کرد .
در فصل چهارم از این کتاب به قسمتی از معادله (شرایط زندگی + دامنه از پیش تعیین شده = شادی) می پردازد.
عوامل تحت کنترل ارادی که مهم ترین موضوع در روانشناسی مثبت گرا به حساب می آید، موضوع فصل های ۵ و ۶ و ۷ می باشد، در این سه فصل ماهیت شادی در مورد گذشته و چگونگی به دست آوردن رضایت بیشتر از گذشته، عوامل ایجاد کننده شادی در مورد آینده و تکنیک های مربوط به چگونگی ایجاد شادی در این حوزه را به تفصیل بررسی کرده و مورد بحث قرار می دهد.
تألیف: تری لوکر، اولگا گرگسون
ترجمه: فاطمه اردیبهشتی
انتشارات: ارجمند
استرس بخشی از تجربۀ همۀ ما در زندگی است و ناتوانی در کنترل آن منجر به بسیاری از بیماریهای جسمی و اختلالات روانی خواهد شد. “چگونه استرس خود را مدیریت کنیم”، کتابی بسیار مفید برای افرادی است که میخواهند از استرس به نفع خود بهره ببرند. این کتاب یک برنامۀ کاربردی ارائه میدهد که هدف آن، کاهش خطر بیماریها، داشتن روابط خوب خانوادگی و اجتماعی و بهبود عملکرد از راه مدیریت استرس است. جامع بودن مطالب، وجود پرسشنامههای مناسب برای سنجش استرس و ارائۀ برنامههای گام به گام و چند بعدی برای کنترل استرس و به دست گرفتن سررشتۀ زندگی از ویژگیهای کتاب حاضر است. این برنامۀ خودیاری براساس تجربیات پروفسور لوکر و دکتر گرگسون تهیه شده است. پروفسور لوکر که در حال حاضر عضو انجمن جهانی مدیریت استرس است، تحقیقات زیادی را در زمینۀ فیزیولوژی قلب-عروق و استرس انجام داده و دکتر گرگسون نیز محقق و مدرس برجستهای در زمینۀ استرس، فیزیولوژی و سلامت است.
تألیف: آلن وینر
ترجمه: علی قاسمی منفرد، سید امیرحسین حسنی طباطبایی
انتشارات: ارجمند
سخن از «هنر» و «هنرها» و جستجو در این راه را پایانی نیست. این کتاب در ادامة تمامی کوششهای نظری و عملی، با در نظر داشتن تمام هنرها، در پی بررسی شماری از پرسشها دربارة هنر و گونههای مختلف آن است. برخی از این پرسشها فلسفیاند: • چه عاملی چیزی را به هنر بدل میکند؟ • آیا هر چیزی میتواند هنر باشد؟ • آیا ما به واسطة هنر احساسات و هیجاناتی «حقیقی» را تجربه میکنیم؟ • چرا به دنبال آن هستیم و حتی استقبال میکنیم که از طریق هنر اندوه و ترس را تجربه کنیم، با وجود آنکه در زندگی واقعی تلاش میکنیم تا گرفتار این احساسات نشویم؟ • آیا در ارزیابیهای زیباییشناسانه هیچگونه معیار حقیقی عینی وجود دارد؟ • چرا آثار جعلی را کمارزش میدانیم حتی وقتی مخاطبان عادی یا متخصص ناتوان از تمایزگذاری میان آنها و آثار اصیل هستند؟ • آیا آثار داستانی همدلی و درک ما را نسبت به دیگران افزایش میدهند؟ آیا هنر جنبة درمانی دارد؟ همچنین پرسشهایی که محدود به کارشناسان نمیشود و هر عقل سلیمی نسبت به آنها کنجکاو است: • آیا فراگیری نواختن ساز بهرة هوشی کودک را بالا میبرد؟ • آیا هر بچهای میتواند خالق هنر مدرن باشد؟ • آیا استعداد ذاتی است یا حاصل تربیت و آموزش؟ هدف این کتاب این است که معماها و نادانستههایی دربارة هنر را در هرکجا که ردّی از آن وجود دارد، بررسی کند. این مطالعه با تکیه بر روش پژوهش تجربی و بهرهگیری از روشهای علوم اجتماعی (مصاحبه، آزمایش، جمعآوری داده، تحلیل آماری) میکوشد تا نوری بر این مسائل بتاباند. این بررسی نشان میدهد مردم عادی، در قالب زیباییشناسی شهودی، چگونه به این پرسشها میاندیشند و چرا اینگونه میاندیشند؛ این کتاب نشان خواهد داد که چگونه پژوهشهای روانشناختی دربارة هنرها در روشن ساختن چنین موضوعاتی مؤثرند و اغلب در برابر این پرسشها به پاسخهایی غافلگیرکننده دست مییابند.
تألیف: راس هریس
ترجمه: میلاد خواجه پور، سجاد بهرامی، علی فیضی
انتشارات: ارجمند
باورهای اشتباه ما دربارۀ عشق، مشکلات فراوانی در زندگی واقعیمان به بار میآورد. متأسفانه واقعیت این است که چیزی به اسم همسر بیعیبونقص وجود ندارد، همۀ زوجها دعوا میکنند، و احساس علاقه و عشق مثل شرایط آبوهوایی مدام تغییر میکند. اما معنایش این نیست که شما نمیتوانید رابطهای لذتبخش و عاشقانه داشته باشید. برنامهای که بر اساس توجهآگاهی و درمان پذیرش و پایبندی (ACT) طراحی شده، به شما کمک میکند احساسات و افکار منفی خود را بهتر مدیریت کنید و فعالانه درگیر فرایند زیستن و عشق ورزیدن به یکدیگر شوید. میتوانید به تنهایی یا همراه با همسرتان بیاموزید: تعارضات خود را رها کنید و به لحظۀ حال آغوش بگشایید از توجهآگاهی برای افزایش صمیمیت، تماس و درک یکدیگر استفاده کنید اختلافات دردناک خود را حل کنید و با تفاوتهای دیرپای خود کنار بیایید در مسیر ارزشهایتان رابطهای غنی و معنیدار بسازید
تألیف: برنه براون
ترجمه: آزاده رادنژاد
انتشارات: آموزه
مردم وقتی واژه شرم را میشنوند، اغلب به یکی از دو صورت زیر واکنش نشان میدهند: “مطمئن نیستم که مقصودتان از شرم چیست اما میدانم که نمیخواهم دربارهاش حرف بزنم” یا “اوه، شرم! میدانم چیست اما نمیخواهم دربارهاش حرف بزنم.” در مقام یک شرمپژوه درک میکنم که چرا از گفتوگو دربارۀ آن اکراه داریم. شرم چنان قدرتمند است که گاه تنها با حرف زدن دربارهاش دچار شرم میشویم. اما من پس از شش سال مصاحبه با صدها زن دربارۀ زندگیهایشان دریافتهام که همۀ ما شرم را تجربه میکنیم. شرم امری کاملاً همگانی است. هر قدر شرم و نحوۀ اثرگذاریاش بر احساسات، افکار و رفتارمان را کمتر بشناسیم، فشار بیشتری بر زندگی ما وارد میکند. ولی اگر شجاعت حرف زدن دربارۀ شرم و شجاعت همدردی برای شنیدن ماجراهای آن را پیدا کنیم، میتوانیم نحوۀ زیستن، عشقورزی، فرزندپروری، کار کردن و برقراری روابط را در زندگی خود تغییر دهیم. …..
تألیف: استیون سی هیز
ترجمه: علی صاحبی، مهدی اسکندری
انتشارات: دانژه
بشر رنج میبرد و این فقط بهمعنای دردکشیدن نیست. رنج چیزی بیش از درد است. انسان با اَشکال گوناگونی از دردهای روانی درگیر میشود، افکار و هیجانات سخت و دشوار، خاطرات ناخوشایند، احساسات و امیال ناخواسته. انسانها به این مسائل میاندیشند، در مورد آنها نگران و آزردهخاطر میشوند،آنها را پیشبینی میکنند، و گاهی نیز از آنها میترسند. اما، با وجود دشوارترین رخدادهای شخصی، شجاعت فراوان، محبت عمیق و توانایی قابل توجهی برای پیشرفت، از خود بروز میدهد.
تألیف: برنه براون
ترجمه: آزاده رادنژاد، فرح رادنژاد
انتشارات: آموزه
زندگي حضورمندانه يعني درگير شدن با زندگي از جايگاه ارزشمند بودن. زندگي حضورمندانه يعني پروراندن شجاعت همدردي و ارتباط به گونهاي كه صبح با اين فكر از خواب بيدار شويم كه مهم نيست چه كارهايي انجام دادهام و چه كارهايي باقي ماندهاند من كافيام و شب با اين فكر به خواب رويم كه آري من ناقص و آسيبپذيرم و گاه ميترسم اما اين چيزها در اين حقيقت تغيير ايجاد نميكند كه من همچنان شجاعم و ارزش احساس عشق و تعلق را دارم… اين كتاب دعوتي است براي پيوستن به انقلابي حضورمندانه پيوستن به جنبش اجتماعي كوچك و آرامي كه با سخني آغاز ميشود كه فرد فردمان بيان ميكنيم تجربه و داستان من اهميت دارد چون من اهميت دارم…
تألیف: دنیل فاکس
ترجمه: محمدرضا حاج رضایی، سپیده کرمی
انتشارات: ارجمند
اگر احساس میکنید آنقدر که محبت میکنید به شما محبت نمیشود، موجود بیارزشی هستید، کارهایی میکنید که برایتان خطرناک است و همۀ اینها بارها برایتان تکرار شده است؛ این کتاب را از دست ندهید. اثر حاضر، کتاب خودیاری جدیدی برای اختلال شخصیت مرزی است که ویراست اول آن در سال ۲۰۱۹ به چاپ رسیده است. دکتر فاکس (نویسنده این کتاب) سالها روی بیماران اختلالات شخصیتی و بهخصوص افراد مرزی کار کرده است و کتابهای خودیاری دیگری هم دربارۀ سایر اختلالات شخصیت نوشته است. این کتاب با رویکرد یکپارچهنگر تدوین شده است و کسانی که با رویکردهای مختلف درمانی آشنایی دارند، میتوانند تغییر رویکردها را در طول بخشهای مختلف کتاب مشاهده کنند. جامعیت این کتاب ازآنجهت است که فرآیند تغییر را از کار بر روی روابط و رفتارهای مشخص مشکلساز آغاز میکند، بهسوی تغییر باورهای بنیادین رهنمون میسازد و درنهایت با تغییر هستۀ اصلی شخصیت به سرانجام میرساند. این کتابِ کار هم برای درمانجویان و هم برای درمانگران بهشدت توصیه میشود.
تألیف: پل اکمن، والاس فریزن
ترجمه: سحر طاهباز
انتشارات: ارجمند
آیا میتوانید بگویید كسی كه واقعاً ترسیده، چه زمانی تلاش میكند خشمگین به نظر برسد؟
آیا میتوانید بگویید چه زمان فردی در حال تظاهر به تعجب است؟
با كمك نقابزدایی چهره، قادر خواهید بود تواناییتان را در تشخیص سرنخهای هیجانات در چهره بهبود ببخشید، تواناییتان را در شناسایی “فریب چهرهای” افزایش دهید، و آگاهی دقیقتری نسبت به شیوه انعكاس هیجانات در چهره خودتان پرورش دهید.
نویسندگان نقابزدایی چهره، با استفاده از تصاویر بسیار زیادی از چهره كه هیجانهای تعجب، ترس، انزجار، خشم، شادی و غم را منعكس میكنند، به توضیح چگونگی تشخیص درست این هیجانات بنیادین و نیز چگونگی نقاب زدن، شبیهسازی و یا خنثی كردن این هیجانات در افراد پرداختهاند.
در این كتاب، برای اینكه به شما كمك شود درك بهتری از هیجانات خود و دیگران داشته باشید، نه تنها به توصیف هیجانات به هنگام تجلیشان در چهره پرداخته شده است، بلكه به این نكته نیز توجه شده است كه وقتی چنین هیجاناتی را تجربه میكنیم، چگونه احساس میشوند.
افزون بر این، نقابزدایی چهره، تمرینهای عملی بسیاری را مشخص میكند كه میتوانند به هنرپیشهها، معلمان، فروشندگان، مشاوران، پرستاران، و پزشكان – و هر فرد دیگری كه با مردم سروكار دارد- كمك كنند به افرادی ماهر و تیزبین در تشخیص تجلیات چهرهای هیجانات، تبدیل شوند.
تألیف: استفانی رگان
ترجمه: ابوذر گل ورز، راضیه طاهری
انتشارات: ارجمند
ضمن حفظ رابطهتان از بحران جان سالم بهدر ببرید. در روزهای بحران، رابطۀ شما مورد آزمایش قرار میگیرد و به چالش کشیده میشود. اگر ابزارهای مناسبی در اختیار ندارید، ممکن است در نهایت رابطهتان را تخریب کنید. “روابط در لبۀ پرتگاه: بقای روابط در بحران کرونا”، که در طول پاندمی کووید ۱۹ نوشته شده، به شما آموزش میدهد تا در حین اوقات استرسزا و پرتنش، بهعنوان یک زوج رویکرد جرئتمندانه و فعالانهای را به زندگی اتخاذ کنید، تا رابطهتان تقویت شود، به رشد خود ادامه دهد، و حتی عمیقتر شود. در این کتاب یاد خواهید گرفت که: • زندگیتان را در بحبوحۀ قرنطینه مدیریت کنید. • در هنگام بروز تعارض، تعامل سازنده و اثربخش داشته باشید. • در مجادلهها، خیانت، یا عهدشکنی نقطۀ جوش خودتان را کنترل کنید. • بر خودمراقبتی و سلامت روانی تمرکز کنید. • از سبکهای تعاملی سالم استفاده کنید تا عشق و تفریحتان را زنده نگه دارید. استفانی رگان، روانشناس بالینی و متخصص رابطه، که بهواسطۀ توصیههای عملیاش در رسانههای ایرلند شناخته میشود، به ما نشان میدهد چگونه از فرصتی که بحران ارائه میکند به بهترین شکل استفاده کنیم. او ضمن ارائۀ مطالبی دربارۀ روابط زناشویی و فرزندپروری در ایام قرنطینه و خانهنشینی، به شما نشان میدهد که چگونه عادتهایتان را شناسایی و رابطۀ زوجی خود را ارزیابی کنید، و خطوط گسل، نگرشهای مشکلساز و سبکهای تعاملی را بررسی کنید. وی همچنین توصیههای ساده و قابلفهمی را برای ساخت یک رابطۀ موفق پیشنهاد میکند، رابطهای که با تفریح و سرگرمی تغذیه میشود.
تألیف: جان م گاتمن، جولی ش گاتمن، داگ آبرامز، راشل ک آبرامز
ترجمه: فاطمه نادری، عباس موزیری
انتشارات: ارجمند
چه از نعمت رابطۀ زناشویی متعهدانۀ طولانیمدت برخوردارید و چه در آغاز راه رابطۀ زناشویی هستید، «هشت گفتوگو برای تجربۀ عشق پایدار» راهنمای مهم و کمنظیری برای ایجاد و تداوم رابطۀ عاشقانۀ سالم و پایدار برای شماست. این کتاب خارقالعاده شما را قادر میسازد در گفتوگوهایی مهیج و سازنده برای پرورش عشقی ابدی درگیر شوید.
ـ دنیل ج. سیگل
شادی پایدار اتفاقی به دست نمیآید بلکه یک انتخاب است. رابطۀ عاشقانهتان را با برنامۀ ساده و جذاب هشت گفتوگوی تغییرآفرین تحکیم و تعمیق کنید. این هشت گفتوگو بر پایۀ پژوهشهای روانشناختی و علمی دربارۀ عاشقشدن تدوین شده است. کتاب جعبۀ ابزار ضروری برای همۀ زوجهایی است که در پی رابطۀ بهتری هستند. تمرینها و گفتوگوهای نوآوارنۀ آن به شما کمک میکند روشهایی برای تعمیق ابعاد رابطۀ زناشویی خود بیابید.
تألیف: آنتوان دوسنت اگزوپری
ترجمه: احمد شامپو
انتشارات: نگاه
داستان شازده کوچولو (The Little Prince) نخستین بار در سپتامبر سال ۱۹۴۳ در نیویورک منتشر شد و تاکنون به زبانها و گویشهای متعددی ترجمه شده است. در ایران افراد سرشناسی نظیر احمد شاملو، محمد قاضی و ابوالحسن نجفی این کتاب را ترجمه کردهاند.
آنتوان دو سنت اگزوپری (Antoine de Saint-Exupéry) در سبک سوررئال (فراواقع گرایی) روایتی کاملا باورپذیر خلق کرده است و از زبان پسرکی کوچک، به بیان تفکرات خود از زندگی، عشق و هستی میپردازد. داستان کتاب برگرفته از تجربه شخصی نویسنده است. زمانی که اگزوپریِ خلبان، مجبور به فرود اضطراری در صحرای آفریقا میشود.
داستان از جایی شروع میشود که خلبانی بینام پس از سقوط اضطراری در کویر، با پسرکی به نام شازده که از سیارکی به نام ب ۶۱۲ آمده است، آشنا میشود. شازده برای اکتشافات سیارات دیگر و یافتن حقیقت، راهی سفری طولانی میشود و در خلال داستان، ماجرای سفرش را برای خلبان بازگو میکند. از آدم بزرگهای عجیبی که با آنها روبهرو شده گرفته تا ماجرای گل سرخی که معشوقهی اوست. در نهایت شازده کوچولو تصمیم میگیرد به سیارک خود نزد گل سرخ بازگردد، زیرا زمین جای آدمهای عجیب است. جای آدم بزرگها.
تألیف: صمد بهرنگی
انتشارات: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
ماهی سیاه کوچولو یکی از داستانهای کودکان، نوشته صمد بهرنگی نویسندهٔ تبریزی است. او این داستان را در زمستان سال ۱۳۴۶ نوشت و انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آن را در سال ۱۳۴۷ با تصویرگری فرشید مثقالی منتشر کرد. قصه ماهی سیاه کوچولو در مورد ماهی کوچکی است که به عشق دیدن دریا خطر میکند و سفری دور و دراز را با تجربههای متفاوت برای رسیدن به رهایی آغاز میکند. ماهی سیاه کوچولو کتاب برگزیده کودک در سال ۱۳۴۷ شد. همچنین جایزه ۶ امین نمایشگاه کتاب کودک در بلون ایتالیا و دیپلم افتخار جایزهٔ دوسالانه براتیسلاوای چکاسلواکی برای تصویرگری کتاب کودک را در سال ۱۹۶۹ دریافت کردهاست. این کتاب به بسیاری از زبانهای جهان ترجمه شدهاست.
تدوین: مسعود میرعلایی
انتشارات: مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان
« گفت و گو با زمان » مجموعه مصاحبهها و سخنرانیها یا پیامهای توران میرهادی در دورهای بیش از پنجاه سال است. بررسیها، درهمکرد و دستهبندی اندیشههای او کاری است که در این کتاب انجام شده است. هر بخش از این کتاب به موضوعی ویژه اختصاص دارد که موضوع کار یا علاقه ایشان بوده است.
اکنون اندیشههای میرهادی در دسترس ماست. اگر آموزش و پرورش ایران و فراتر از آن، فرهنگ و اقتصاد ایران میخواهند راهی درست برای رسیدن به رفاه و آسایش مردم از خردسال تا بزرگسال بیابند، نگاه و اندیشههای او راه چاره را نشان داده است. بیگمان از درون این اندیشهها میتوان به گونهای دیگر کودکان را پرورش داد و آیندهای پربار برای ایران و کشورهایی دیگر مانند افغانستان و… ساخت. از این رو است که با همه ایمان میگوییم « گفت و گو با زمان » اندیشههایی دارد که هر آموزگار و استادی، هر کتابدار و مربیای و هر پدر و مادری و هر دانشجویی با شناخت آن میتواند راهی تازه در کار خود بیابد.
شخصیت توران میرهادی از آمیخت دو فرهنگ ایرانی و آلمانی ساخته شده است. هر کدام از این فرهنگها چیزهایی دارد که ما به آن نیاز داریم. در حقیقت او حکمت شرقی را با خرد غربی درهم آمیخته و در همه زندگیاش از آن بهره برده است. او با این اندیشههای والا، فرزانهای از جنس فیلسوفان زندگی است. کسی که برای درست و اخلاقی زیستن در همهی جنبههای آن سخنانی پرمغز دارد. شاید تفاوت او با اندیشمندانی که در کنج خانه نشسته و تئوریهای کلان و خرد بافته و پیشاپیش نام خود را فیلسوف گذاشتهاند در این باشد که او سخنان خود را در کارگاه زندگی آزموده و چکیدهی آن را بر زبان رانده است.
« گفت و گو با زمان » به همه ما نشان میدهد که او برای جنبههای بنیادین زندگی مانند زیست سالم و انسانی، آموزش و پرورش، فرهنگ و هنر، خانواده و اخلاق شخصی و اخلاق حرفهای، جنگ و صلح، محیط زیست و… سخنانی دارد که نیاز انسان امروز در جامعههایی همچون جامعهی ما است.
تألیف: آیلین بارکر
ترجمه: عطیه پورصالح
انتشارات: ارجمند
همۀ ما ایدۀ بخشش را دوست داریم اما بخشودن درس دشواری است. اگر از وقایع گذشته احساس خشم و ناراحتی میکنید، از کسی کینه بر دل دارید و یا بار سنگین آسیبها و آزردگیهای ناتمام گذشته را با خود حمل میکنید، کتاب حاضر، به شما کمک میکند بخشودن را بیاموزید و زخمهای کهنۀ خود را التیام بخشید. بخشش به معنای فراموشی یا نادیده گرفتن رفتار فرد خطاکار نیست؛ بلکه به معنای رها کردن کدورتهای گذشته است. شاید زخمتان ناشی از اشتباه شما نباشد اما مسئولیت التیام آن بر عهده شماست. در واقع، بخشش هدیهای است که به خودتان پیشکش میکنید. آنچه اکثر مردم غالباً مایلاند بدانند این است: «با توجه به وضعیتی که برای من رویداده، آیا میتوانم این کار را انجام دهم؟» پاسخ روشن است: «بله» هرکسی میتواند بخشش را بیاموزد، در هر زمانی و در هر شرایطی. تا زمانی که نتوانید از نفرت، رنجش و انتقامجویی رهایی یابید، این زخمها همواره شما را از عشق ورزیدن، شادمانی و زندگی غنی بازمیدارد. کتاب کار بخشش شامل یک نگاه اجمالی بر روی مفهوم بخشش، فرایند خودیاری بخشش و کاربرگهای تمرین است. آیلین بارکر با استفاده از یک رویکرد روشن و عملی، بخشش را به عنوان روشی شفابخش و قدرتمند برای رهایی از تجارب تلخ گذشته و تجربه مجدد آرامش و بهزیستی مطرح میکند. بخشودن به سادگی شما را از کشمکش و آشفتگی به ساحل آرامش هدایت میکند. بخشش گزینهای است که به خاطر شفقت به خودتان انتخاب میکنید.
تألیف: اروین د. یالوم
ترجمه: مهدی غبرائی
انتشارات: نیکونشر
معرفی کتاب خیره به خورشید؛ غلبه بر هراس از مرگ
«اروین دیوید یالوم» روانپزشک اگزیستانسیالیسم و نویسنده آمریکایی است. اروین یالوم، بیشتر با رمانهای روانشناختیاش، مشهور است. رمان معروف «وقتی نیچه گریست» هم قبلتر، از این نویسنده منتشر شده و با استقبال خوبی در سراسر دنیا مواجه شد.
«اروین دیوید یالوم» در رمان «خیره به خورشید» تلاش میکند در قالب یک داستان روایی، مرگ و هراس از آن را برای خواننده به چالش بکشد و او را از این هراس برهاند.
ترس از مرگ ممکن است غیر مستقیم یا مستقیم در ما وجود داشته باشد. گاهی به صورت یک بیماری روانشناختی در درون ما، گاهی یک دغدغه و ترس که مانع شادی ما و لذت بردن از زندگی میشود. فکر کردن مدام به مرگ مانند خیره شدن به خورشید است، نمیتوان آن را تاب آورد و ما را از پا در میآورد. او از دو قسم تنهایی میگوید و از تاثیر هریک از این دو نوع بر ترس و اندیشه به مرگ.
از آنجا که فکر به مرگ و احتمالا ترس از آن از نوجوانی که فرصت فکر کردن به مفاهیم اینچنینی برای هر انسان پیش میآید؛ خواندن این کتاب برای نوجوانان ۱۴ ساله تا کسانی که در سنین پیری خود را نزدیک به این اتفاق میبینند مناسب است.
تألیف: رابرت لیهی
ترجمه: شیوا جمشیدی
انتشارات: ارجمند
اگر با هیجانات دشوار دست و پنجه نرم میکنید، بدانید تنها نیستید. خیلی از افراد احساس غم، نگرانی یا اضطراب میکنند – خواه در نتیجۀ ابتلا به افسردگی و یک اختلال اضطرابی یا صرفاً در اثر دغدغههای رایج زندگی روزمره. حقیقت این است که چیزی به نام هیجان «بد» وجود ندارد. اما اگر اغلب اوقات غم، خشم یا اضطراب را تجربه میکنید، چیزی باید تغییر کند. کتاب «هر احساسی باور نکنید» با تلفیق درمان شناختی-رفتاری و طرحوارهدرمانی هیجانی، رویکردی نوآورانه ارائه میدهد تا به شما کمک کند باورهای شخصی عمیق خودتان دربارۀ هیجانات را کاوش کنید، تعیین کنید این باورها مفید هستند یا آسیبرسان، و انگیزۀ لازم را بیابید تا هنگام پدید آمدن هیجانات دشوار، راهبردهای مقابلۀ سالمتری برگزینید. این کتاب حاوی تمرینات، خودارزیابیها و تکالیفی است که به شما کمک میکنند مسئولیت سلامت هیجانی خود را بهعهده بگیرید. اگر آمادهاید تا از افکار و احساسات منفی رها شوید، این کتاب کار شما را در این مسیر هدایت خواهد کرد.
تألیف: سابین ویلهلم
ترجمه: رضا مولودی، شیرین فرازمند
انتشارات: ارجمند
امروزه در جامعهای زندگی میکنیم که موهای وِز کرده، یک جوش روی صورت، یا نگرانی در مورد اندام یا وزنمان میتواند یک روز خوب ما را خراب کند. از طرفی دیگر، تصاویر ستارههای سینما و تلویزیون بر روی مجلات، و تبلیغات محصولات آرایشی و زیبایی باعث میشود بسیاری از ما در مورد ظاهرمان احساس خوبی نداشته باشیم. اگر نارضایتی از ظاهرتان دغدغۀ روزمره شماست، مطالعۀ این کتاب را به شما پیشنهاد میکنیم. دکتر سابین ویلهلم، استاد دانشگاه هاروارد، از طریق رویکرد شناختی- رفتاری مهارتهایی را به شما یاد میدهد تا با وارسیهای مکرر خود در آینه، آرایش کردنهای مکرر و طولانی، وزنکشیهای مداوم، جراحیهای زیبایی غیرضروری، و غیره مقابله کنید. شما از طریق این رویکرد یاد میگیرید چگونه واقعیتآزمایی افکار منفی خود درباره ظاهرتان را شناسایی و تعدیل کنید. هنگامی که افکار منفی خود را شناسایی کردید، میتوانید با رفتارهای وسواسی خود درباره ظاهرتان و یا اجتنابهایتان از موقعیتهای اجتماعی مقابله کنید. با استفاده از رویکرد گام به گام این کتاب که حاصل چند دهه تحقیق دربارۀ نگرانیهای مربوط به ظاهر است، یاد خواهید گرفت چگونه ظاهر خود را دوست بدارید. همچنین، مطالعۀ این کتاب را به افرادی که یکی از عزیزانشان از نگرانیهای مربوط به ظاهر رنج میبرند، توصیه میکنیم. متخصصان و دانشجویان روانشناسی، روانپزشکی و سایر رشتههای حوزۀ سلامت روان نیز این کتاب را منبعی عالی در مورد درمان شناختی- رفتاری نگرانیهای مربوط به ظاهر خواهند یافت.
تألیف: بروس استیونس، اکهارد رودیگر
ترجمه: عادله صمیمی، سعاده ملک عسگر، مریم هدایتی
انتشارات: ارجمند
کتاب درهم شکستن الگوهای روابط مخرب، نخستین منبع خودیاری است که بر مبنای ذهنیتهای طرحوارهای تألیف شده است. این کتاب، میتواند بهعنوان راهنمایی برای درمانجویان رویکرد طرحوارهدرمانی و نیز افرادی که خواهان تغییر در الگوهای فکری و رفتاری خود و رسیدن به شادی، رضایت و موفقیت بیشتر در زندگی هستند، مورد استفاده قرار گیرد. در کتاب اصول دیدگاه طرحوارهدرمانی، به شکلی بینظیر برای افرادی که مشتاق یافتن الگوهای مخرب رفتاری، شناختی و هیجانیِ تکرارشونده خود در روابط و تغییر این الگوها هستند، ارائه میشود. همچنین تکنیکهای درمان شناختیـرفتاری و راهبردهای رشد شخصی در پی ترکیبی از مباحث گیرای علمی و تشریح مطالعات موردی معرفی میشوند. نویسندگان کتاب تجاربشان را بهعنوان درمانگران، اساتید و محققین حوزه طرحوارهدرمانی، به شکل یک راهنمای خودیاری واضح و روشنگر خلاصه کردهاند. توانایی آنها در اشاره به موضوعات پیچیده با روشی چنین ساده و لطیف، این کتاب را به منبعی ارزشمند برای افرادی که با الگوهای مخرب فکری و هیجانی در روابط درگیر هستند، تبدیل کرده است. علاوه بر آن، کتاب، منبع الهام-بخشی برای درمانگران حوزه طرحوارهدرمانی که قصد انتقال ایدهها و مفاهیم این رویکرد را به دیگران دارند، خواهد بود. از ویژگیهای برجسته این کتاب میتوان به موارد زیر اشاره کرد: – فراهم آوردن اولین مرجع برای خوانندگان عمومی/ غیرتخصصی رویکرد ذهنیتها در طرحوارهدرمانی – ارائه مطالعات موردیِ با ارزش برای روشن شدن طرحواره¬ها و ذهنیتهای طرحوارهای و ارائه تکنیکهای غلبه بر رفتارها و ذهنیتها – ارائه تمرینهایی که خوانندگان بهراحتی بتوانند در چالشهای دنیای واقعی و مشکلات هیجانی و تلههای طرحوارهای از آنها استفاده کنند – استفاده از استعارههای ذهنی در انتقال مفاهیم – ارتباط تنگاتنگ نویسندگان کتاب با رشد و گسترش دیدگاه طرحواره درمانی و ذهنیتهای طرحوارهای
تألیف: باب سولو
ترجمه: شیوا جمشیدی
انتشارات ارجمند
این کتاب جلد اول سری کتاب هایی است که بهصورت عملی به معلمها کمک میکند مقتضیات فزاینده و متغیر کلاسهای درس امروزی را بهخوبی مدیریت کنند. بهترین نتایج نظری و همچنین پژوهشیِ موجود در قالبی بیان شدهاند که در کلاسهای درس واقعی مؤثر واقع میشوند. هدف این کتاب الهامبخشی به معلمها است تا با بهکارگیری روشها، فنون و اعتمادی که به آن نیاز دارند، عملکردی مؤثر در تمام کلاسهای درس داشته باشند. کتاب الهامبخشی به کیفیت در مدرسه بر این ایده بنا شده که تغییر معنادار از درون به بیرون رخ میدهد. بنابراین اگر میخواهیم کیفیت را به حرفه خودمان یعنی معلمی و نیز به زندگی شخصیمان بیفزاییم، باید از جایی شروع کنیم که بیشترین تأثیر را داریم: از خودمان. این کتاب بر تجربههای نویسنده بهعنوان معلم مدارس دولتی و بر اعتقادی محکم به اصول تئوری انتخاب و واقعیتدرمانی استوار است. مهمترین هدف این کتاب، ارائه نظراتی درخصوص کیفیت برای معلمان کنونی و معلمهای آتی، و همچنین ایدههایی درباره این موضوع است که چطور میتوان این نظرات را هم در زندگی شخصی و هم در حرفه انتخابی خود به کار گرفت.
جلد دوم این سری کتاب با عنوان «برانگیختن شوق یادگیری»، جلد سوم با عنوان «دانش آموز با انگیزه»، جلد چهارم با عنوان «معلم الهام بخش» در همین انتشارات به چاپ رسیده است.
تألیف: آنتونی استور
ترجمه: سولماز اعلایی
انتشارات: ارجمند
«هنر رواندرمانی» اثر مشهور آنتونی استور است که برای کار بالینی در دنیای امروز با دقت به روز رسانی و بازنویسی شده و همچنان بهعنوان راهنمایی عالی برای کار واقعی رواندرمانی محسوب میشود. پروفسور جرمی هولمز، دوست و همکار استورکه خود روانپزشکی برجسته است این اثر آموزنده و قابلفهم در حوزه رواندرمانی پویا را مجددا سازماندهی و بازنویسی کرده است . برخی از تازه های ویراست جدید عبارتند از :
• ارزیابی و صورتبندی در روان درمانی
• دلبستگی و نقش آن در رواندرمانی
• تجدیدنظر در رویکردهای تشخیصی برای مشکلات شخصیتی
• شواهدی برای رواندرمانی پویا
• مهارتهای رواندرمانی پس از کسب مدرک
• طیف وسیع شاغلین روان درمانی در دنیای امروز
تألیف: متیو مک کی، جان فورسایت، جورج ایفرت
ترجمه: پرویز علیزاده، پروانه صفری
انتشارات: ارجمند
هدف زندگی چیست؟ هدف زندگی من چیست؟ آیا من زندگی هدفمندی دارم؟
افراد به شیوههای مختلفی به دو سؤال اول پاسخ میدهند. اما سؤال سوم کاملاً متفاوت است. هیچ گریزی از پاسخ گفتن به آن وجود ندارد. شما خودتان شاهدی حی و حاضر هستید که نشان میدهد زندگیتان هدفمند بوده است یا خیر. اما برای اینکه به این سؤال پاسخ دهید، باید بدانید که برای چه چیزی زندگی میکنید. آیا میدانید در زندگیتان چه چیزی واقعاً بیشترین اهمیت را دارد؟ آیا هدفمند بودن در زندگیتان بااهمیت است؟ اگر اینگونه نیست، زمان آن فرا رسیده است که از خواب بیدار شوید.
این زندگی شما است و مهم است که زندگی خوبی داشته باشید. اینکه چگونه زندگی میکنید بر شما و افراد دیگری تأثیرگذار است. درک این نکته حقیقتاً بااهمیت است. رویکرد شما نسبت به زندگی میتواند به گونهای باشد که از لحظه لحظه زندگیتان بهترین استفاده را ببرید.
متیو مککی این بار به مقوله ارزش در زندگی پرداخته است. در این کتاب با استفاده از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) و تمرینات توجهآگاهی یاد میگیرید بهجای انتظار کشیدن برای زمانی که احساس سرزندگی میکنید در هر لحظه از زندگی روزمرهتان به آنچه برایتان ارزش و اهمیت دارد بپردازید. این کتاب راهنمای شماست برای اینکه یاد بگیرید از سردرگمی ایام گذشته، ترس از شکست، خود قضاوتگری عبور کنید و به شور و اشتیاقی که شما را به خود واقعیتان پیوند میدهد دست یابید. شما سزاوار یک زندگی هدفمند که در راستای عمیقترین ارزشهایتان باشد، هستید.
با این کتاب شما کشف خواهید کرد چگونه:
• شور و اشتیاق خود را دریابید و به آن عمل کنید
• در هنگام تعارض ارزشها، راه خود را پیدا کنید
• بر آنچه واقعاً برای تحقق رویاهایتان اهمیت دارد تمرکز کنید
• تأثیری پایدار بر دنیا بگذارید
پس منتظر چه هستید؟ همین امروز زندگیتان را تغییر دهید.
تألیف: متیو مک کی، پاتریک فانینگ
ترجمه: سید مرتضی ارجمندی نسب
انتشارات: ارجمند
در بین تمام عواملی که بر عزتنفس اثر میگذارد مهمترین عامل تأثیرگذار و مشترک بین انسانها نگرش ما نسبت به خودمان است. البته گاهی اوقات همهچیز خوب پیش میرود و ما به دنبال آن احساس خوشایندی نسبت به خود پیدا میکنیم اما واقعیت این است که تفسیر نادرست ما از شرایط و دنیای پیرامون همان چیزی است که مشکل اساسی را بهوجود میآورد.
کتاب حاضر ویرایش چهارم و کاملاً بازبینیشده کتاب پرفروش عزتنفس است که با استفاده از مهارتهای درمان شناختی رفتاری و برخی از تکنیکهای مرتبط اقتباس شده از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به شما کمک میکند با پرداختن به شیوه تفسیر زندگی، عزتنفس خود را افزایش دهید. شما در این کتاب تفاوت عزتنفس سالم و عزتنفس ناسالم را یاد میگیرید و میآموزید چگونه خودگوییهای منفی خود را شناخته و آنها را تحلیل کنید، یاد میگیرید چگونه بهجای اینکه عزتنفس خود را تضعیف کنید تکنیکهای مؤثر و خودگوییهای عینی و مثبتی برای افزایش آن بهکار ببرید.
اگر شما از عزتنفس پایین رنج میبرید ویراست جدید کتاب حاضر به کمک تکنیکها و راهنماییهای مبتنی بر شواهد شما را در رفع این مشکل یاری خواهد رساند تا بتوانید یک زندگی شاد و معنادار را تجربه کنید.
تألیف: رابرت لیهی
ترجمه: محمد خالقی
انتشارات: ارجمند
آیا میتوان حسادت را مثبت قلمداد کرد؟ تصور اینکه فردی در طول زندگی احساس حسادت نداشته یا اینکه مورد حسادت واقع نشده باشد دشوار است. با این حال، آیا ممکن است حسادت یک نقطه ضعف نباشد؟ ممکن است نشاندهنده این باشد که رابطه شما برایتان مهم است؟ یا به طور خلاصه آیا ممکن است حسادت هدفی در خود داشته باشد؟ در این کتاب نوآورانه دکتر رابرت لیهی شما را دعوت میکند تا درک عمیقتری نسبت به احساس حسادت خود کسب کنید، روابط سالمتری برقرار سازید و نگذارید حسادت حق زندگی کردن را از شما بگیرد. وی با قلم صریح خود رویکردی بینظیر را برای برخورد با احساس حسادت به کار میگیرد. در این کتاب شما به خاستگاههای تکاملی حسادت و اینکه چگونه و چرا حسادت در طول زندگی بشر به ما خدمت کرده پی خواهید برد. همچنین روشهایی را از طرحواره درمانی هیجانی (EST)، درمان شناختی-رفتاری (CBT)، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) و همچنین ذهن آگاهی جهت کمک به خودتان برای غلبه بر احساس شرم ناشی از حسادت و بهبود ارتباط با شریک زندگیتان خواهید آموخت و نهایتاً اتاقی را برای احساس حسادت بنا میکنید و در عین حال به رابطه خودتان نیز معنای بیشتری میبخشید. در اینجا میآموزید که رویارویی با احساس حسادت در رابطه به معنای فاجعه نیست، بلکه میتواند موجب شود شما و شریک زندگیتان اعتماد، پذیرش و ارتباط بیشتری با هم داشته باشید. در این کتابِ متفکرانه و عمیق درخواهید یافت که چگونه حسادت میتواند دو روی داشته باشد، از یک طرف میتواند به شما کمک کند و از طرفی دیگر به رابطه شما لطمه بزند. همچنین مهارتهایی که اثربخشی آنها به اثبات رسیده را یاد میگیرد تا به موقع و در جای خود نیز احساس حسادت کنید.
تألیف: سوزان اورسیلو، الیزابت رومر
ترجمه: مهدی اکبری، مهتاب شوشتریان
انتشارات ارجمند
اگر نتایج پژوهشها نشان دهد که بیش از ۸۵ درصد نگرانیهای ما انسانها در واقعیت به وقوع نمیپیوندند، اگر نتایج تجارب روزمره خودتان نشان دهد که نگرانی منجر به موفقیت بیشتر در فعالیتهای روزانهتان نمیشود، اگر تجربه پزشکان نشان دهد که نگرانی، ما را مستعد برخی بیماریهای جسمی نظیر مشکلات گوارشی، پوستی و قلبی عروقی میکند، اگر توصیههای روانشناسان بر این باشد که نگرانی یک فعالیت ذهنی تکراری و بیثمر است که هیچ قدرتی در کنترل امور زندگی ندارد، اگر دانشمندان تکاملی نگرانی را یک واکنش صحیح اما در زمان اشتباه قلمداد میکنند، اگر در یک مجله علمی بخوانید که پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که افراد نگران سیستم ایمنی ضعیفی دارند و بیشتر از دیگران به بیماریهای جسمی مبتلا میشوند، اگر نصیحتهای پدربزرگها و مادربزرگهایمان این باشد که «بیخیال غم و غصه باش و زندگی کن»، آیا باز هم در نگران بودن از هم پیشی میگیریم؟ آیا بهجای اینکه در طول روز، ده دقیقه فکر کنیم و ده ساعت فعالیت انجام دهیم، روزی ده ساعت نگران میشویم و ده دقیقه کار میکنیم؟ آیا باز هم قبل از خواب، ساعتها به بررسی اتفاقات ناخوشایند احتمالی در آینده میپردازیم؟ آیا باز هم غلام حلقه به گوش ذهن ترسویمان میشویم و دستورات او را موبهمو اجرا میکنیم؟ آیا زمان زیادی از روز خود را به پیگیری اخبار نگرانکننده اختصاص میدهیم؟ آیا بهجای ایجاد فرصت برای یادگیری فرزندانمان، آنها را با نگرانیهای وقت و بیوقتمان کنترل میکنیم و جلوی پیشرفت و تجربهگری آنها را میگیریم؟ آیا هنوز هم قبل از رفتن عزیزانمان به محل کار یا مدرسه، پیغام تکراری و اضطرابزای «بیشتر مراقب خودت باش» را به آنها میدهیم؟
اگر هنوز هم ذرهای جسارتِ زندگی کردن به شیوه دلخواه در وجودتان باقی مانده است، شما را به مطالعه این کتاب دعوت میکنیم. بیشک کتابی که در دست دارید، یکی از بهترین و کمیابترین منابع خودیاری برای رهایی از چنگال نگرانی و اضطراب مزمن و همچنین دستیابی به یک زندگی دلخواه و در نهایت احساس خوشبختی است، همان حسی که همگی در پی آن هستیم. یکی از تفاوتهای بارز این کتاب با سایر منابع، قابلیت اجرا و کاربردی بودن راهکارهای آن است.
تألیف: پری گود
ترجمه: شیوا جمشیدی
انتشارات: ارجمند
به هر جایی بر روی کره زمین که بخواهید بروید، نقشهها شما را هدایت میکنند؛ اما وقتی بخواهید به مقصدتان در زندگی برسید، از چه چیزی استفاده میکنید؟ این کتاب، به شیوهای تعاملی و انعطافپذیر، به شما کمک میکند بفهمید چه چیزی را بیش از همه در زندگیتان میخواهید و چگونه میتوانید به آن برسید. کلید این ماجراجویی، انتخاب یک جهتگیری کلی است: شادمانی، قدرت، کنترل، مسئولیتپذیری، موفقیت و روابط خوب. این کتاب با آموزش نقشهخوانی و معرفی استراحتگاهها و مسیرهای فرعی، شما را هدایت خواهد کرد تا به همان جایی برسید که میخواهید برسید و به همان انسانی تبدیل شوید که میخواهید باشید.
تألیف: کریستین نف
ترجمه: الهام موسویان
انتشارات: ارجمند
تلاش بیوقفه برای ارتقای عزتنفس گویی بهنوعی آیین و مذهب قطعی تبدیل شده است. فرهنگ فرارقابتیمان به ما میگوید برای اینکه احساس خوبی نسبت به خودمان داشته باشیم بایستی بهطور پیوسته بالاتر از حد متوسط باشیم، اما همیشه فردی جذابتر، موفقتر یا باهوشتر از ما وجود دارد. زمانی که برای لحظاتی عزتنفس بالا را تجربه میکنیم، به نظر میرسد قادر به حفظ آن نیستیم. حس ما از ارزشمندی خودمان همانند یک توپ پینگپنگ نوسان داشته و به سمت بالا و پایین حرکت میکند، بهگونهای که با توجه به اینکه درآخرین تلاشمان موفقیت و یا شکست را تجربه کرده باشیم، عزتنفس ما بالا و یا پایین میآید. خوشبختانه، برای عزتنفس جایگزینی وجود دارد که بنا بر نظر بسیاری از کارشناسان مسیری بهتر و مؤثرتر برای خوشبختی است: شفقت خود. تحقیقات دکتر کریستین نف و سایر روانشناسان پیشگام این حوزه نشان میدهد افرادی که نسبت به شکستها و نقصهای خود دلسوزی و شفقت دارند، بهزیستی و رفاه بیشتری را نسبت به افرادی که بهطور مکرر خودشان را قضاوت میکنند تجربه میکنند. این کتاب قویاً اثبات میکند که چرا شفقت خود و حمایت و مراقبت از خودمان به همان شکلی که معمولاً نسبت به یکی از دوستانمان داریم تا این اندازه حائز اهمیت است . دکتر نف بهعنوان برجستهترین متخصص و کارشناس حوزه شفقت خود، با استفاده از پژوهشهای تجربی منسجم، داستانهای شخصی، تمرینهای کاربردی و طنز، توضیح میدهد که چگونه ما میتوانیم الگوهای هیجانی و عاطفی مخربمان را طوری ترمیم کنیم که بتوانیم سالمتر، شادتر و کارامدتر باشیم.
تألیف: دیوید برنز
ترجمه: مهدی قراچه داغی
انتشارات: آسیم
کتاب از حال بد به حال خوب، نوشته ی دیوید بِرنز است که اولین بار در سال ۱۹۸۹ به چاپ رسید. بِرنز در این کتاب از تکنیک هایی جدید و قدرتمند مبتنی بر شناخت درمانی پرده برمی دارد و تمرین هایی گام به گامی را ارائه می کند که به مخاطبین می آموزند چگونه با انواع و اقسام مشکلات روزمره رو به رو شوند؛ از قید ترس ها، فوبیاها و حملات عصبی رهایی یابند؛ بر نگرش های خودتخریبگرانه غلبه کنند؛ پنج راز ارتباطِ درست و صمیمی را کشف کنند؛ به منازعات پایان بخشند؛ به تعویق انداختن کارها را کنار بگذارند و از توانایی واقعی خود برای رسیدن به موفقیت، کمال بهره را ببرند. این کتابِ راهنمای فوق العاده کاربردی و تأثیرگذار با معرفی کامل برخی از شایع ترین فرآیندهای ذهنی که باعث بالا رفتن سطح اضطراب و تشویش انسان ها می شوند، می تواند به شما نشان دهد که چگونه احساس خوبی نسبت به خود و اطرافیانتان داشته باشید. با این کتاب درخواهید یافت که زندگی می تواند تجربه ی بسیار شگفت انگیزی باشد.
تألیف: دیوید برنز
ترجمه: مهدی قراچه داغی
انتشارات: ذهن آویز
استرس و اضطراب یک نوع اختلال است که در بعضی موارد در صورت شدت آن میتواند فرد را فلج میکند و اجازه انجام هیچ کاری را به شما نمیدهد.
اضطراب اجتماعی یکی از شایعترین و ناتوان کنندهترین اختلالات اضطرابی است. این اختلال با ترسی شدید از تحقیر شدن و یا انجام دادن کاری که موجب خجالتزدگی فرد در موقعیتهای مختلف اجتماعی شود همراه است. به موجب این هراس و ترس فرد از قرار گرفتن در موقیتهای اجتماعی خودداری میکند و یا هنگام مواجه شدن با این موقعیتها بسیار آشفته میشود. اما خبر خوب این است که شما میتوانید این هراس را کنار بگذارید و احساس خود را تغییر دهید. درمانهای جدید و متفاوتی که امروزه بدون استفاده از دارو، برای درمان افسردگی و انواع اضطراب وجود دارد به شما این نوید را میدهد که اگر بخواهید میتوانید دیگر دچار حملههای وحشتزدگی و اضطراب نشوید.
این درمانها نه فقط با هدف بهبود نسبی، بلکه با هدف بهبود کامل به شما کمک میکند تا خود را از شر این اختلال رها کنید. دیوید دی برنز (David D Burns) در این کتاب به شما میگوید چگونه این کار را بکنید. با تمرینات شناخت درمانی که این اثر ارائه میدهد میتوانید درون خود را مملو از آرامش و آسایش کنید و دیگر نگران حملههای اضطرابی نباشید. مهارتهای شناختدرمانی کمک میکند تا ناامیدی و ناتوانی، احساسات و هیجانات منفی، خشم، کینه، اضطراب، افسردگی، فشارهای روانی، خجالت، فشارهای روانی و عدم اعتماد به نفس جایی در درون شما نداشته باشند.
یکی از ویژگیهای خوب شناختدرمانی داشتن آزمونهای روانی فراوان برای اندازهگیری حال و روحیه افراد است و مهم تر از آن تشویق افراد و طرفداران آن به خودشناسی به ویژه خودشناسی علمی است. پس برای اینکه استرس و اضطراب خود را تحت کنترل درآورید و شدت آن مانع فعالیتهایتان نشود بهتر است کتاب وقتی اضطراب حمله میکند (When panic attacks) را انتخاب کنید.
تألیف: ماتیو مک کی، کاترین سوتکر
ترجمه: حسن حمیدپور، زهرا اندوز
انتشارات ارجمند
شما در این کتاب، یاد می گیرید، از چشم اندازی دور به مشاهده ذهن تان بنشینید. وقتی دست از اعتقاد به افکارتان بر می دارید، افکارتان تسلیم می شوند و ذهن تان به احساس آرامش و امنیت بیشتری دست می یابد. در بخش اول کتاب یاد می گیرید چه طور افکارتان را بشناسید و آن ها را مشاهده کنید و چگونه فکرتان را تغییر دهید. در بخش دوم کتاب، به نقش و تأثیر این افکار در زندگیتان پی می برید. وقتی فریب افکارتان را نمی خورید و آن ها را به دقت شناسایی می کنید و می دانید که عملکردشان چیست و قرار است چه کار کنید، موفق می شوید که نفوذ آنها را در زندگی تان کاهش دهید. در بخش سوم کتاب به این موضوع می پردازیم که چه طور می توانید یک فکر را مشاهده کنید، بدون این که درگیر محتوای آن شوید. این کتاب، روش های نوین و خلاقانه ای در اختیار شما قرار می دهد تا در طول سفر روزانه ذهن تان، شما را همراهی کند. اگر موافقید، شروع کنید
تألیف: ویلیام بریت برت، شانون پوپیتو
ترجمه: شهناز گیلی
انتشارات: ارجمند
اگر قصد خرید این کتاب را دارید، احتمالاً متخصص بالینی یا محققی هستید که با بیماران سرطانی کار میکنید و میخواهید به اهمیت کمک به بیماران در رسیدن به حس معنا در زندگی مخصوصاً در ماههای آخر زندگی که با مرگ دستوپنجه نرم میکنند پی ببرید. شما نیز مثل آلبرت کامو نتیجه گرفتهاید که «معنای زندگی، ضروریترین مسئله است.» شاید بهتر باشد اینطور بگوییم که شما نیز مثل تیم پژوهشی ما میخواهید به این پی ببرید که توانایی ایجاد و حفظ معنا در افراد مبتلا به سرطان پیشرفته تا چه اندازه میتواند باعث حفظ امید و هدفمندی در آنها شود، کیفیت زندگی آنها را افزایش داده و نشانههای آشفتگی آنها را کاهش دهد و ناامیدی را در آنها از بین ببرد. نزدیک به یک قرن است که گروه تحقیقاتی ما در اسلون-کترینگ به اهمیت بالینی و وجودی معنا و حفظ معنا بهعنوان مفهومی کلیدی در مداخلههای رواندرمانی برای بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته که در حقیقت با مرگ دستوپنجه نرم میکنند، پی بردهاند. میخواهیم این مداخله را «معنادرمانی» بنامیم و پس از ابداع آن، به بررسی و سپس اثبات اثربخشی آن در کوششهای کنترلشده بپردازیم و آن را به شکل گروهی که به آن «معنادرمانی گروهی» میگوییم اجرا کنیم. معنادرمانی گروهی یک مداخلة ششهفتهای است که شامل یک سری تمرینهای آزمایشی و آموزشی است و به این منظور طراحی شده که به بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته کمک کند تا از طریق منابع رایج و معتبر معنایابی که میتواند ناامیدی را در اواخر زندگی کاهش دهد، به اهمیت ایجاد، حفظ و ارتباط با معنای زندگیشان پی ببرند.
تألیف: باربارا دی آنجلس
ترجمه: هادی ابراهیمی
انتشارات: نسل نواندیش
عاشق شدن تجربه ای قدرتمند و جادویی است. در ابتدا هر گفتگو و هر لحظه،کاملا منطقی و درست به نظر می رسد. ولیکن خیلی زود جذابیت و شیدایی تبدیل به رابطه ای عادی می شود و مشکلات زندگی مشترک ظاهر می شوند. هفته ها و ماه ها می گذرند تا اینکه یک روز از خود می پرسیم «آیا او نیمه گمشده من است؟»
تألیف: هارویل هندریکس
ترجمه: هادی ابراهیمی
انتشارات: نسل نو اندیش
کتاب بازگشت به عشق اثر هارویل هندریکس روزنهای امیدوارانه و دقیقتر را به سوی روابط احساسی میگشاید و به شما کمک خواهد کرد تا رابطهاى پرمهر و حمایتگر خلق کنید.
هندریکس از نگاشتن این کتاب دو هدف را دنبال نموده: ابتدا اینکه آنچه را در رابطه با روانشناسی روابط عشقی آموخته است، با شما درمیان بگذارد و دوم اینکه به شما کمک کند تا رابطهٔ خود را به یک منبع همیشگی از عشق و صمیمیت تبدیل کنید.
کتاب بازگشت به عشق شامل سه بخش است. در بخش اول، مراحل مختلف و اجتنابناپذیر یک رابطه را با ترتیب زمانی وقوع هر یک، تشریح شده است: «جذب شدن، عشق رمانتیک و نبرد قدرت».
در حین توصیف جزئیات یک رابطه عاشقانه، از شما دعوت شده که آن را به منزلهٔ یک نمایشنامهٔ روانی که پردههای مختلف آن یکی پس از دیگری نمایان میشوند، بنگرید. هارویل هندریکس این نمایشنامه را «ازدواج ناخودآگاه» نامیده و منظورش از آن، زندگی مشترکی است که دربرگیرندهٔ تمامی خواستهها و امیال پنهان و رفتارهای غیرارادیای است که از دوران کودکی ما به جا ماندهاند و به طرزی اجتنابناپذیر زوجها را به درگیری میکشاند. در بخش دوم، به نوع متفاوتی از رابطه عاشقانه که آن را «ازدواج خودآگاه» نامیده است خواهیم پرداخت. در ابتدا شیوهٔ عملی ثابت شده را به منظور بازگرداندن عشق رمانتیک به شما آموزش خواهد داد. این فرآیند روحیهٔ همکاری و تشریک مساعی را به شما و معشوقتان بازگردانده و به شما انگیزه خواهد داد تا بر روی مسائل و مشکلات نهفته و زیربنائی خود کار کنید. سپس در مرحلهٔ بعد به شما نشان خواهد داد که چگونه رویارویی، برخورد و انتقاد که همگی تاکتیکهای آموخته شده از دوران کودکی است را با فرآیندی التیامبخش از حمایت و رشد دوجانبه جایگزین کنید. در پایان نیز به شما توضیح خواهد داد که چگونه یأس، سرخوردگی و دیگر احساسات و عواطف سرکوب شدهٔ خود را به همدلی و درک دوجانبه مبدل سازید.
بخش سوم، تمامی ایدههای تشریح شده را در قالب یک دورهٔ ده هفتهای و منحصر به فرد از درمان رابطه، ارائه میدهد. با توسل به یک سری تمرینهای اثبات شده و «قدم به قدم» که میتوانید در خلوت خانهٔ خود انجام دهید و بینش عمیقتری را در رابطه با مشکلات رابطه عاشقانه اتان کسب کنید.
تألیف: لیندا کارلسون، مایکل اسپکا
ترجمه: مرتضی کشمیری، رکسانا کارخانه
انتشارات: ارجمند
اگر تشخیص سرطان دریافت کرده باشید، با نگرانیها و سؤالات بیشمار درباره میزان استرسزا بودن درمان آن آشنا هستید. بااینوجود، پژوهشها نشان میدهند اگر خودتان را بهطور روانی آماده کرده باشید تا با غلبه بر استرس و اضطراب، درمان سرطان را مدیریت کنید، میتوانید کیفیت زندگیتان را ارتقاء بخشید و بهصورت فعال در بهبودی خود مشارکت داشته باشید.
روانشناسانی پیشرو و متخصص در آنکولوژی بر اساس برنامه کاهش استرس مبتنی بر توجهآگاهی (MBSR)، برنامهای تحت عنوان بهبود سرطان مبتنی بر توجهآگاهی پدید آوردهاند که ترکیبی شفابخش از مراقبه توجهآگاهی و حرکات ملایم یوگا است. این برنامه هماکنون در صدها مرکز پزشکی، بیمارستان و کلینیک در سراسر دنیا، به نجاتیافتگان از سرطان و عزیزان آنها ارائه میشود.
اجازه دهید این کتاب در رها کردن ترس و تمرکز بر بهبودی، راهنمای شما باشد. در این هشت هفته میآموزید:
• از مهارتهای MBSR که اثربخشی آنها تأیید شده است، حین درمان و بازپروری استفاده کنید.
• عملکرد ایمنی بدنتان را بهوسیله مراقبه و یوگا تقویت کنید.
• احساسهای ترس، عدم قطعیت و فقدان کنترل را تسکین بخشید.
• هوشیارانه نشانههای دشوار بیماری و عوارض جانبی درمانها را مدیریت کنید.
• توانایی خود را در شفا و بالندگی پس از مشکلات کشف کنید.
تألیف: سالی جنکینز، لارنس آرمسترانگ
ترجمه: حمیدرضا بوالحسنی
انتشارات: تحقیقات نظری
انس آرمسترانگ در سال ۱۹۹۶ به سرطان مبتلا شد که به سرعت در ریهها و مغز وی گسترش یافت. او در آن زمان تنها ۴۰ درصد شانس زنده ماندن داشت، اما تسلیم نشد و بیماریاش را به مبارزه طلبید. لانس پس از یک سال نبرد مداوم، سرانجام پیروز شد و در سال ۱۹۹۷ به تیم دوچرخهسواری آمریکا پیوست. او از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۵، برای هفت دورهی متوالی، قهرمان مسابقات تور دو فرانس شد و رکورد جدیدی را در قهرمانیهای متوالی شکسته و نام او در تاریخ دوچرخهسواری ثبت گردید. او طی این سالها از طرف نشریات و شبکههای معتبر به عنوان “ورزشکار مرد سال” برگزیده و معرفی شد و در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ لقب “بهترین ورزشکار جهان” را از آن خود کرد. لانس آرمسترانگ پس از به سر گذاشتن تاج هفتمین قهرمانی پیدرپی خود در برابر مجسمهی ژاندارک بعد از سالها با حرفهی دیرینهی خود دوچرخهسواری خداحافظی کرد. کتاب حاضر شرح زندگی وی قبل و بعد از ابتلا به سرطان است.
تألیف: استرینگ موری، استیون گریر
ترجمه: وحید صادقی فیروزآبادی، معصومه بارانی، فاطمه دهاقیان بذرافشان
انتشارات: ارجمند
بیماری سرطان سومین معضل سلامتی در ایران و دومین معضل سلامتی در جهان است و افراد بزرگسال مبتلا به سرطان از شروع بیماریشان با مشکلات زیادی روبرو میشوند که اصلیترین مشکل روانشناختی آنها، اضطراب و افسردگی میباشد. همچنین شواهد حاکی از این است که کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان نیز افت قابل ملاحظهای پیدا میکند. امروزه تأثیر مثبت مداخلات روانشناختی در روند بهبود بیماریهای مزمن جسمی مورد تأیید قرار گرفته است و با گسترش روزافزون رشته روانشناسی سلامت، روانشناسان نقش فعالتری را در فرایند درمان این بیماریها به عهده گرفتهاند. در چند دهۀ اخیر پیشرفتهای شایان توجهی در گسترش مداخلات روانی- اجتماعی برای بیماران مبتلا به سرطان صورت گرفته است و یکی از درمانهای روانشناختی مورد استفاده برای بیماران مبتلا به سرطان، درمان روانشناختی تکمیلی (APT) میباشد. این کتاب راهنما، برای هرکسی که نگران مدیریت بیماران مبتلا به سرطان با رویکرد راهحل محور است ارزش حیاتی دارد و به تجربه ثابت خواهد شد که این کتاب، راهنماییهای ارزشمندی در مورد اینکه چطور درمانگران یا متخصصین سلامت روان میتوانند به بیماران مبتلا به سرطان جهت مواجهه با مشکلات روانشناختی خود کمک کنند فراهم میسازد.
تألیف: دبی فورد
ترجمه: فرناز فرود
انتشارات: کلک آزادگان
«نیمۀ تاریک وجود» از بخشی از وجود شما سخن میگوید که به روی آن چشم بسته و نادیدهاش گرفتهاید؛ بخشی از خود شما که بدون پذیرش آن هیچگاه کامل نخواهید شد و به یکپارچگی دست نخواهید یافت. دبی فورد در این اثر به شما یادآور میشود که هر یک از ویژگیهای انسانی همچون موهبتی خداداد هستند که کاربرد و نقشی خاص در ابراز خویشتن حقیقی ما دارند. از این رو تقسیمبندی آنها به خوب و بد از دیدگاه تنگ و بستۀ ما سرچشمه میگیرد و تنها به محدودیتمان در هماهنگی با جریان سرشار و پرتکاپوی هستی میانجامد. او با شرح نمونههایی زنده، شفاف و تکاندهنده از تجارب خود و مراجعهکنندگانش، چشمها را به بیکرانگی وجود انسانی میگشاید و اثبات میکند که همان بخشهای مطرود وجودمان گنجهایی مدفون در تاریکی هستند که چنان چه آنها را بجوییم و بیابیم، میتوانیم از دایرۀ سرگشتگی تکرار شکستها، ناامیدیها و درجا زدنها در زندگی خود فراتر رویم و آن گونه که شایسته هستیم، زندگی کنیم. این کتاب، چگونگی قرار گرفتن در جایگاه دیگران و نرمشپذیری در برابر رفتارها و واکنشهای آنها را در وضعیتهای گوناگون به ما میآموزد؛ به گونهای که درک کنیم و بدانیم شاید اگر ما به جای آنها بودیم، در شرایطی یکسان، برخوردی همسان داشتیم. تمرینها و پرسشهای پایانی هر فصل به درستی نشانگر آن است که آموزههای صرف نمیتواند موجب دگرگونی بنیادین در رفتارهای عادتی ما باشد و با اجرای دقیق آنهاست که میتوان در قفلشدۀ نهانخانۀ درون را گشود و مواهب نهفتۀ آن را در آغوش گرفت و در زندگی خود جاری کرد.کتاب «نیمه تاریک وجود» به ما کمک میکند آن بخش از افکار و احساساتمان که از چشم دیگران همیشه مخفی کردهایم پیدا کنیم، آنها را بپذیریم و از این راه به آرامش مورد نیاز برای رسیدن به اهدافمان دست پیدا کنیم.
تألیف: پاملا س. ویه گارتز، کوین ل. گورکی
ترجمه: بنفشه فرزین راد، فرزاد داودی
انتشارات: ارجمند
آیا شما هم دائماً کارهای سخت را به بعد موکول میکنید؟! نه کارتان را انجام میدهید و نه تفریح میکنید؟! عذاب وجدان هم دارید که کارهایتان را انجام ندادید؟! به سختی تصمیم میگیرید و از روبهرو شدن با مشکلات گریزان هستید؟! در یک کلام اهمالکاری میکنید؟!
اهمالکاری عمدتاً در اثر اضطراب به وجود میآید و این راز بزرگی است که خیلیها نمیدانند. ترس از شکست، ترس از موفقیت! و همینطور کمالگرایی همگی به اضطراب و نهایتاٌ به اهمالکاری ختم میشوند. احتمالاٌ شما هم هنگامیکه اضطراب دارید به جای حل مسائل سعی میکنید کار را به بعد موکول کنید و حل مشکل اهمالکاری تبدیل شده به یکی از آرزوهای شما. بله، سخت است، اما با انتخاب این کتاب به شما مژده میدهیم که به زودی از این مشکل رهایی پیدا میکنید!!
یک خبر خوب دیگر هم برای شما داریم، اینکه اهمالکاری عادت است و هر عادتی قابل تغییر! با مهارتهایی که قدم به قدم در این کتاب آموزش داده شده، میتوانید کارهایتان را یکییکی انجام داده و از زندگی هم لذت ببرید، اعتمادبهنفس داشته باشید و شاد زندگی کنید، دیگر خبری از عذاب وجدان نیست!
این کتاب با رویکرد تلفیقی ذهن آگاهی و شناختی- رفتاری، شامل تمام ابزارهایی است که برای غلبه بر اهمالکاری ناشی از اضطراب نیاز دارید؛ هر چیزی که لازم باشد اینجا جمع شده است!
با ما که باشید خیلی سخت نیست، تخصصی اما ساده ….
تألیف: گای وینچ
ترجمه: افشین شهنواز
انتشارات: ارجمند
همه ما دچار زخمهای عاطفی میشویم. شکست، احساس تقصیر، طردشدگی و از دست دادن افراد، به همان اندازه ی خراشیدگیهای روی آرنج، بخشی از زندگی هستند. اما درحالیکه معمولاً بریدگی را پانسمان میکنیم یا بر روی مچ پای پیچخورده یخ میگذاریم، بسته کمکهای اولیه ما برای زخمهای عاطفی نهتنها با کمبود تجهیزات مواجه است بلکه این بسته وجود ندارد! خوشبختانه چیزی بهعنوان کمکهای اولیه روانی برای احساسات آسیبدیده وجود دارد. دکتر گای وینچ، با بهرهگیری از آخرین پژوهشهای علمی و استفاده از نمونههای واقعی، درمانهایی گامبهگام پیشنهاد میدهد که سریع، ساده و مؤثر هستند. کمکهای اولیه عاطفی کتابی منحصربهفرد و توصیفی با چاشنی طنز، برای افرادی است که میخواهند انعطافپذیری و اعتمادبهنفس بیشتری داشته باشند و گرفتاریهای شخصی و آسیبهایی که مانع از پیشرفتشان میشود را پشت سر بگذارند.
تألیف: راس هریس
ترجمه: علی صاحبی، مهدی اسکندری
انتشارات: سایه سخن
گاهی اثر ضربه سیلی واقعیت به سرعت از حافظه مان پاک می شود.می توان آن را لحظه ی گذار یا یک هشیارسازی کوتاه دردناک نامید.
اما گاهی این ضربه به گونه ای نواخته می شود که بی حس می شویم و تا چند هفته حیران و سرگردان می مانیم.
این ضربه هرجور که نواخته شود یک ویژگی مشخص دارد: سیلی واقعیت دردناک است، نه انتظارش را داریم و نه علاقه ای به آن و قطعا آن را نمی خواهیم.
دیر یا زود واقعیت به شما سیلی خواهد زد. از دست دادن عزیزی، بیماری، خیانت یا وقایع ناخوشایند دیگر، به طور غیرمنتظره ای به سراغتان می آید و شما را از درون سست می کند. در آن لحظات، این کتاب خردمندانه همان خیری است که می توانید به آن چنگ بیندازید تا نجات پیدا کنید. کاری بیشتر از تسکین دردها انجام می دهد؛ هدایتتان می کند و در مرحله رشد و بازپروری کمکتان می کند. این کتاب کمکتان می کند تا درس هایی که درد و رنج به شما می آموزند را فرابگیرید.
تألیف: اروین د.یالوم
ترجمه: سپیده حبیب
انتشارات: قطره
وقتی نیچه گریست، آمیزه هایی است از واقعیت و خیال.جلوه هایی از عشق، تقدیر و اراده در وین خردگرای سده ی نوزدهم و در آستانه ی زایش دانش روانکاوی.
فردریش نیچه، بزرگترین فیلسوف اروپا، یوزف بروئر، از پایه گذاران روانکاوی، زیگموند فروید، دانشجوی جوان پزشکی، همه اجزایی هستند که در ساختار رمان درهم تنیده می شوند تا حماسه ی فراموش نشدنی رابطه ی خیالی میان بیماری خارق العاده و درمانگری استثنائی را بیافریند. در ابتدای رمان، لو سالومه، زنی دست نیافتنی از بروئر می خواهد تا با استفاده از روش آزمایشی «درمان با سخن گفتن» به یاری نیچه ی ناامید و در خطر خودکشی بشتابد. در این رمان جذاب، دو مرد برجسته و اسرارآمیز تاریخ، تا ژرفای وسواس های خویش پیش می روند و در این راه به نیروی رهایی بخش دوستی، دست می یابند.
تألیف: راس هریس
ترجمه: علی صاحبی، مهدی اسکندری
انتشارات: سایه سخن
اگر در انتظار آغاز زندگی مطلوب هستید، دلیلی برای صبر کردن وجود ندارد. این انتظار باید به انتها برسد. انسان ها اسیر تصورات ذهن خود هستند و این کتاب برای رهایی از این زندان و به دست آوردن شادمانی واقعی، افق های روشنی به شما نشان می دهد.
شادمانی فقط داشتن احساس خوب نیست، اگر چنین بود افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند، خوشحال ترین انسان های روی کره زمین بودند.
باید بدانید که شادمانی فقط وقتی به دست می آید که ناخشنودی و ناملایمات زندگی را به آرامی در آغوش بگیرید.
کتاب تله شادمانی بر پایه رویکرد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) نوشته شده است که روش های بدیعی درباره مسئله شادمانی و رضایتمندی از زندگی بیان می کند. کتاب خوبی در دست دارید، از این سفر لذت ببرید.
تألیف: سوزان فوروارد
ترجمه: منیژه شیخ جوادی (بهزاد)
انتشارات: پیکان
باجگیری عاطفی شکل بسیار موثری از تسلط بر دیگران است که در آن نزدیکانمان تهدیدمان میکنند که در صورت بیتوجهی به خواستههایشان، ما را تنبیه خواهند کرد. این باجگیران خوب میدانند که رابطه با آنها تا چه اندازه برایمان اهمیت دارد. از آسیبپذیری ما و از عمیقترین رازهایمان آگاهاند. این افراد میتوانند والدینمان باشند یا همسرمان، رئیس و همکارانمان، یا دوستان و دلدادگانمان. آنان باوجود علاقهای که به ما دارند، از این روش استفاده میکنند تا پاداش لازم را کسب کنند: اطاعت و تسلیم ما. در قسمتی از متن این کتاب میخوانید: «باجگیری عاطفی شکل بسیار موثری از استثمار است که در آن نزدیکان ما بهطور مستقیم و یا غیرمستقیم ما را تهدید میکنند که اگر کاری را مطابق میل آنها انجام ندهیم، تنبیه میشویم. در قلب همهی باجگیریها یک تهدید اصلی وجود دارد که میتواند به شکلهای مختلف ابراز شود: اگر آنطور که من میخواهم رفتار نکنی، رنج خواهی برد. باجگیر جنایتکار میتواند شما را تهدید کند که با افشای وقایع گذشتهتان، آبرویتان را به خطر میاندازد…»
تألیف: آلبرت الیس
ترجمه: مهرداد فیروزبخت، وحیده عرفانی
انتشارات: مؤسسه رسا
آيا وقتي مشكلي در زندگي شما پيش مي آيد به خودتان حق می دهید که دچار احساسات منفي بشويد؟ آیا آزردگي شديد را انتخاب می کنید یا آزردگي کم . شما مي توانيد ذهن خود را روي راه حلهای غیرعملی یا سرزنش دیگران متمرکز کنيد. مثلاً به اين فكر کنيد که مي توانيد شغل بهتري به دست آوريد يا به شخصي که به قولش عمل نكرده خرده بگیرید و به خودتان بباليد که از آن “آدم پست” بهتر هستيد و یا اینکه راه حل های سالم تر و کارآمدتر را انتخاب کنید.
موضوع اصلي اين کتاب نيز همين است که : هر قدر که پیشامدهای زندگی تان بد باشند، هر قدر که ديگران با شما ناعادلانه رفتار کنند، و هر قدر که شرايط افتضاحي داشته باشيد تقريباً هميشه مي توانيد اضطراب، نااميدي و نفرت شديد خود را تغيير دهيد. شما نه تنها مي توانيد آنها را کم کنيد بلكه مي توانيد آنها را محو و نابود کنيد . دکتر الیس در این کتاب به زبانی ساده ثابت می کند که اکثر ناراحتی ها و مشکلات روانی، محصول باورهای نامعقول و واکنش های افراطی هستند. او می گوید: چون این خود شما هستید که ناراحتی ها و مشکلات تان را ایجاد می کنید، پس خودتان هم می توانید آن ها را برطرف کنید. اما برای این کار باید به اصول درمان عقلانی _ هیجانی متوسل شوید و توصیه ها و تمرین های این کتاب را با دقت و قاطعانه اجرا کنید.
تألیف: ویکتور فرانکل
ترجمه: مهین میلانی، نهضت صالحیان
انتشارات: پر
کتاب انسان در جست و جوی معنی در سال ۱۹۴۶ برای اولین بار منتشر شد. این کتاب یکی از بهترین نمونه های ادبی در ادبیات روانشناسانه است و روایت زندگی و نجات یافتن دکتر ویکتور فرانکل در اردوگاه کار اجباری رژیم نازی را شرح می دهد. او در بخش اول کتاب خاطراتش از آشویتس را بازگو می کند و در بخش دوم تلاش ها و راهکارهایش برای زنده ماندن را توضیح می دهد.
که مکتب تخصصی او یعنی لوگوتراپی یا معنی درمانی است.
دکتر فرانکل دو نکته خیلی مهم را در این کتاب بیان می کند. ابتدا اینکه انسان باید تلاش کند تا در خر کار سختی که مقابلش قرار می گیرد، معنایی بیابد. آن معنی می تواند هرچیزی باشد، عشق به یک معشوق، عشق به کار کردن، عشق به خدمت و یا هر چیزی که به شما امید می دهد.
دومین موضوعی که دکتر فرانکل در کتابش بیان می کند، داشتن قدرت انتخاب است. او می گوید:« میان اتفاق و واکنش یک فضای خالی وجود دارد، در آن فضا قدرت ما برای انتخاب واکنش صحیح نهفته است. مهم نیست چه اتفاقی می افتدیا در چه موقعیتی قرار دارید، شما همیشه می توانید انتخاب کنید».
تألیف: میشل اسکین
ترجمه: داوود منافی، سمیه منافی
انتشارات: ارجمند
آیا جذب کسانی می شوید که شما را طرح می کنند، نکوهش می کنند، از شما سوءاستفاده می کنند، غیرقابل پیش بینی و نسبت به شما بی علاقه اند، دمدمی هستند به گونه ای که احساس ناخوشایندی در شما نسبت به خودتان ایجاد می کنند؟ وقتی در چنین موقعیت های پراسترسی قرار می گیرید چه احساسی به شما دست می دهد؟ احساس نیاز، خشم، گناه، انتقاد و یا کنترل؟ احساس طرد، انزوا، بی حسی و یا پریشانی؟
با مطالعه این کتاب قدم در سفری خواهید گذاشت که با آن، یک مرحله به بیرون از این داستان دردناک هدایت خواهید شد، در این سفر توانایی دور شدن از داستان های دردناک، فهم ترس از رهاشدگی، انتقال آگاهی به موقعیت ها و روابط محرک باورهای مرکزی، مشاهده افکار منفی بدون قضاوت و کنترل و توانایی تجربه هیجانات منفی بدون عمل کردن براساس آنها را نیز کسب خواهیدکرد. همچنین با شناخت ارزش های خود به عنوان انگیزه ای برای رفتارهای کارآمد، می توانید مهارت ها و ابزارهای ارتباطی جدید را نیز کسب کرده و نگاهتان را نسبت به خود و دیگران تغییر دهید، تا بتوانید، روابط سالم، پایدار و عاشقانه داشته باشید.
این کتاب براساس رویکرد طرحواره درمانی مبتنی بر ACT نوشته شده است.
تألیف: کولت داولینگ
ترجمه: سلامت رنجبر
انتشارات: روشنگران و مطالعات زنان
سیندرلا یا کفش بلورین داستانی برای کودکان و نوجوانان غربی است که به کمک دوربین «والت دیزنی» شهرت جهانی یافت. اما «عقدهی سیندرلا» یک سندروم و عارضهای روانی- رفتاری است که کنایهای منفینگرانه به ساختار داستان فراگیر سیندرلا دارد. منتقدان این اثر بر این باورند که همسرگزینی بر خلاف آنچه در داستان سیندرلا روایت شده، انتخابی ساده با نگرشی ظاهربینانه نیست. مسئولیت خطیری است که نیازمند تفکر، تعقل، اعتماد به نفس، شناخت کافی، آمادگی قبول مسئولیت و بلوغ فکری است. و هیچیک از این الزامات در داستان سیندرلا وجود ندارد.
نویسندهی کتاب «عقدهی سیندرلا» بر این باور است که بهرغم دستاوردهای بیشماری که زنان طی قرن اخیر به ویژه دههی گذشته به دست آوردهاند به دلیل اشاعهی آثاری چون سیندرلا و نظایر آن بسیاری از دختران جوان گرفتار «عقدهی سیندرلا» هستند و از وابستگی شدید و عدم اعتماد به نفس، ضعف برنامهریزی اقتصادی، عدم تمایل به مشارکت فعال سیاسی و اجتماعی، ابتلا به افسردگی و تمایل به اندوهزدگی، رنج میبرند. این کتاب به بررسی آسیبهای ناشی از عدم اعتماد به نفس و «سیندرلاگرایی» پرداخته و دارای نکات مثبتی در جهت توانمندسازی و ایجاد و تقویت اعتماد به نفس در زنان است.
تألیف: رابین نوروود
ترجمه: مهدی قراچه داغی
انتشارات: پیکان
نوروود در پی آگاهکردن زنانی است که بهنام عشق، ارزشهای خود را زیرپا میگذارند و به احساسات خود خدشه وارد میکنند. او اسم این دلدادگی را عشق بیتناسب نامیده است. اگر شما هم جزو زنانی هستید که درگیر یک عشق بیتناسب شدهاید در این کتاب، فهرستی از اقدامات موردنیاز برای تغییر این وضعیت ارائه شده است. با آگاهی حاصل از این کتاب میتوانید به زیربنای رفتارهای خود پی ببرید و با این ابزارهای کاربردی، عشقی را به زندگی خود بیاورید که شایستهی آن هستید. نویسنده در مقدمهی کتاب، خطاب به مخاطبان خود مینویسد: «اگر به این نتیجه رسیدید که میخواهید در خود تغییراتی ایجاد کنید، باید عزمی جزم داشته باشید و بدانید که این نیز مانند هر اقدام درمانی دیگر بهسالها ممارست احتیاج دارد. راه میانبری در کار نیست. سالها طول کشیده که «مهرورزی بیش از اندازه » را آموختهاید، سالها طول کشیده که به آن عادت کردهاید و به همین دلیل دستکشیدن از آن بهنظر هولناک میرسد. اما انتخاب این راه با شماست. اگر تصمیم گرفتید که راه بهبود را برگزینید، میتوانید از زنی که بهسبب محبت بیش از اندازه به دیگران رنج میبرد به زنی تبدیل شوید که آنقدر خودش را دوست دارد که از تالم مصون بماند».
تألیف: مایکل نینان، ویندی درایدن
ترجمه: زهرا اندوز، حسن حمیدپور
انتشارات: ارجمند
کتاب حاضر از جمله کتاب های است که با استفاده از آخرین یافته های علمی و پژوهشی به ارائه راه حل هایی برای حل و فصل مشکلاتی از قبیل اهمالکاری، کم رویی، برخورد نامناسب با انتقاد، تصمیم گیری نادرست یا عجولانه و ناتوانی در حل مشکلات می پردازد.
نام اصلی کتاب «Life Coaching» است که عنوان «زندگی خردمندانه» برای آن انتخاب شد. زندگی نه می تواند بر پایه عقل و استدلال بچرخد، نه بر پایه عشق و احساس. هر کدام از این ها اگر بخواهند به تنهایی بر رفتار حکمرانی کنند، مشکلاتی را به دنبال خواهند داشت. ذهن خردمند، ترکیب ذهن منطقی و ذهن هیجانی است.
خواندن این کتاب خودیاری که براساس رویکرد رفتاری-شناختی نوشته شده است به همه علاقمندان به روانشناسی و مراجعان پیشنهاد می شود.
تألیف: النا جانینی بلوتی
ترجمه: محمدجعفر پوینده
انتشارات: نی
نویسنده این کتاب، خانم النا جانینی بلوتی از سرآمدان عرصه تعلیم و تربیت در ایتالیاست که مدیریت «زایشگاه مونته سوری» را از آغاز برعهده داشته است. او علاوه بر تجربه عملی گسترده، آثار بسیاری منتشر کرده است و این کتاب معرف ترین اثر خانم بلوتی است که در چهار فصل تأثیر اوضاع و احوال اجتماعی را در دوران کودکی تشریح می کند و نشان می دهد که عوامل اجتماعی و به ویژه عوامل تربیتی و فرهنگی، چگونه کلیشه های تبعیض آمیز را در ذهن و رفتار کودکان رواج می دهند.
این کتاب باتوجه به دیدگاه عمیقاانسانی و تبعیض ستیز خانم بلوتی، راهنمای مناسبی برای همه پدران و مادران، معلمان، جوانان و یکایک افرادی است که خواستار شناخت و طرح اندیشه ها و اعمال تبعیض آمیز و ستم آلوده هستند و برای خود و همنوعانشان امروز و فردایی بهتر را آرزو دارند.
تألیف: مورین مورداک
ترجمه: ساره سرگلزایی
انتشارات: بنیاد فرهنگ زندگی
پدر «دختر بابا» در محیط خانواده، دختر خود را به همسر و دیگر فرزندان ترجیح می دهد. این گونه است که«دختران بابا» حس می کنند شخصی خاص و منحصربفردند.این دختران چنان با پدر همانندسازی می کنند که دیگر هیچ هویت مستقلی از خود ندارند.آن ها غالبا نظری هم از خود ندارند. مگر این که با معیارهای روان بابا چک کنند تا ببینند کاری را باید انجام بدهند یا نه؟
«دکتر مورین مورداک»،روانکاو شهیر پیرو مکتب پروفسور یونگ می گوید:« برخی از این دختران در دهه سوم یا چهارم زندگی با این واقعیت دردناک مواجه می شوند که نتوانسته آمد روابط صمیمی داشته باشند و به خاطر از دست دادن سال هایی که توانسته اند بچه دار شوند، ماتم می گیرند.
دختر بابا بودن علاوه بر فوایدش، مطمئنا هزینه های سنگینی هم دارد که در این کتاب از آن مطلع می شوید تا مابقی عمر را با هزینه های کمتری زندگی کنید.
این کتاب همچنین برای پدران صاحب فرزند دختر، که «دختر بابا» تربیت کرده یا تربیت می کنند، حرف های زیادی دارد تا به وسیله آن مطمئن شوند روش آن ها خیانتی به آینده دخترانشان نیست.
تألیف: رزشافران، سارا اگان، تریسی وید
ترجمه: سازا کمالی، فروغ ادریسی
با مقدمه دکتر بهروز بیرشک
انتشارات: ارجمند
کمال خواهی عبارت است از تعیین معیارهای سخت و تلاش شدید برای دست یابی به آنها، با وجود مشکلاتی که برای فرد ایجاد می کنند. فرد کمال خواه احساس ارزشمندی خود را تقریباً فقط براساس میزان دست یابی به این معیارها تعیین می کند.
این کتاب از رویکرد شناختی-رفتاری برای غلبه بر کمال خواهی استفاده کرده و به دو بخش تقسیم شده است.بخش اول درباره شناخت کمال خواهی است. بخش دوم درباره یادگیری راه هایی برای تغییر کمال خواهی به روش خودیاری است.در این بخش تکالیفی برای مراجع درنظر گرفته شده است.زیرا انجام کارها به منظور تغییر عادت نیاز به تمرین دارد. کتاب غلبه بر کمال خواهی می تواند منبع ارزشمندی برای متخصصان،بالینگران، دانشجویان مشاوره و روان درمانی و مراجعان باشد.
تألیف: آرون تی بک، دیوید ای کلارک
ترجمه: فرزین رضاعی
انتشارات: ارجمند
اگر در پی رهایی پایدار از اضطراب لجام گسیخته خود هستید، این کتاب برایتان مناسب است. کتاب حاضر ریشه در درمان شناختی-رفتاری دارد، رویکردی اثبات شده که معلم و بالینگری بنام آرون تی بک پیشگام آن است و در طول بیش از ۲۵ سال توسعه یافته است. اینک دکتر بک و همکارش در این راهنمای ارزشمند، ابزارها و فنون درمان شناختی- رفتاری را یکسره در اختیار شما می گذارند. برای شناسایی آغازگرهای اضطرابتان، چالش با باورها و افکاری که منجر به ناراحتی می شوند، مواجهه بی خطر با موقعیت های ترسناک و کاهش سلطه اضطراب، راهبردهای عملی مندرج در این کتاب را فراگیرید.
تألیف: جفری یانگ، ژانت کلوسکو
ترجمه: حسن حمیدپور، الناز پیرمرادی، ناهید گلی زاده
نویسندگان این کتاب که از صاحب نظران حوزه شناخت درمانی هستند، به شناسایی، نشانه شناسی، سبب شناسی درمان ۱۱ الگوی رفتار مخرب و تکراری پرداخته اند که به خودانگاره منفی ربط دارند. مؤلفان ضمن شرح حال بیماران واقعی، نشان می دهند که چگونه هریک از این الگوهای ناکارآمد در دوران کودکی شکل گرفته اند و مبنایی برای ارزیابی خویشتن در بزرگسالی می شوند. این کتاب ابزار قدرتمندی برای درمان مشکلات مراجعان براساس رویکردهای شناخت درمانی و طرحواره درمانی است.